Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Knielend bidden: voorsorteren om je op God te richten

prayerdinsdag 14 maart 2017 07:50

"Het bidden op je knieën is een mooie plek om voor God te komen. Niet als iemand in zijn kracht die God niet nodig heeft, maar een plek waar je je richt op God en je verwacht het van Hem." Dat zegt Tjitske Volkerink van het Christelijk Spiritueel Centrum dinsdagochtend in De Nieuwe Morgen. Het is volgens haar een onderdeel van de traditie die we kwijt zijn geraakt.

"Je zit laag, je zit recht, je zit geconcentreerd. Je kunt niet makkelijk in slaap vallen of met je aandacht weggaan. Een actieve houding", vertelt Tjitske. "Ideaal voorgesorteerd om te bidden, om je op God te richten."

In het centrum van Tjitske Volkerink wordt ook knielend gebeden op kleine knielbankjes. Die staan opgesteld in de richting van een kruis en een kaars, dat volgens Tjitske de aanwezigheid van Jezus symboliseert. "Het knielbankje is niet meer dan een hulpmiddel. Het helpt om op je knieën te kunnen zitten en te bidden zonder dat de bloedsomloop in je benen verstoord raakt." Met een knielbankje kun je een half uur of langer geknield blijven zitten.

Gebed is volgens Tjitske niet alleen een zaak van de ratio en je hersenen. Ook het lichaam kan daar aan meewerken. "Dat maakt het gebed intenser." Thuis kun je daar ook mee aan de slag. Op de website van het Christelijk Spiritueel Centrum staan tips om een gebedshoek in te richten.

Het gesprek met Tjitske Volkerink kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari