Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

02:54 - 02:54 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

David de Vos: Bind tieners niet aan religieuze touwtjes

daviddevosmaandag 20 maart 2017 11:55

"Je moet tieners niet aan religieuze touwtjes binden en zeggen: dit mag wel en dat mag niet", zegt David de Vos maandag in Bij Jorieke. Jaarlijks spreekt hij op het tienerevent Like Jesus. Het is volgens David belangrijk dat tieners in een omgeving zijn waar ze zichzelf kunnen zijn en daar kunnen ontdekken wie God is en zijn liefde kunnen ervaren.

"Als volwassenen moeten we momenten creeëren dat ze daaraan worden blootgesteld. Dat ze in die momenten met God zelf hun keuzes kunnen maken."

Bij veel ouders kan paniek ontstaan als ze ontdekken dat hun kinderen afhaken van geloof of kerk. Hoe kijkt David daar tegenaan? "Veel tieners kunnen de aansluiting verliezen als ze het saai vinden. Een jeugdleider die ik sprak, zei: Ik geef ze allemaal apart het gevoel dat iedereen erbij hoort. Dan hou je ze betrokken."

Als het dan toch gebeurt, doen ouders dan iets fout? David: "Ik snap dat het een barometer kan zijn of je wel of geen goede ouder bent. Je bent een goede ouder als je van je kinderen houdt en er alles aan doet ze zo goed mogelijk te helpen. Het gaat om je hart en zuivere intenties. Ik zou het ook gaaf vinden als mijn jongens de weg van God vinden!"

Het gesprek met David de Vos kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari