Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Actiedag voor Afrika op Groot Nieuws Radio

Campagnebeeld-1-900x550dinsdag 28 maart 2017 16:39

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster: Dorcas, Red een Kind, Tear, ZOA en Woord en Daad voeren de hulp voor Afrika op, nu de hongersnood in verschillende landen steeds ernstiger vormen aanneemt. Woensdag 29 maart is daarom aangewezen als speciale actiedag. Verschillende media, waaronder Groot Nieuws Radio zullen op deze dag extra aandacht aan de hongersnood besteden.

De Verenigde Naties spreken al van de ernstigste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Droogte en geweld zijn de oorzaken voor de grootste hongersnood sinds jaren. Elke dag sterven er mensen van de honger, vooral kinderen, ouderen en zieken in Zuid-Soedan, Nigeria, Kenia, Ethiopië, Jemen, Somaliland en omringende landen. Als er niets gebeurt, sterven er volgens de VN 20 miljoen mensen de hongerdood.

Via collectes in kerken, advertenties en acties via social media wordt extra aandacht en steun gevraagd voor deze humanitaire ramp. Woensdag 29 maart is aangewezen als een speciale actiedag. Verschillende media (zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de Reformatorische Omroep en het Nederlands Dagblad) zullen op deze dag extra aandacht aan de hongersnood besteden,

Inmiddels is ruim 870.000 euro ontvangen door het Christelijk Noodhulpcluster. De hulp is  gestart; in Zuid-Soedan, Kenia, Ethiopië, Jemen , Nigeria en Somaliland ontvangen de hardst getroffen mensen voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft.

Lees hier meer over de hongersnood in Afrika en help het Christelijk Noodcluster helpen!

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari