Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Arjan Baan: Opnieuw een reformatie nodig

Arjan Baanmaandag 03 april 2017 07:55

Geloof jij dat je gered bent voor de eeuwigheid? Evangelist Arjan Baan van zendingsbeweging Heart Cry stelde in een video op CIP.nl het aangrijpend te vinden dat veel mensen op de biblebelt geen geloofszekerheid hebben. "Er is opnieuw een reformatie nodig", zei hij maandagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

"Luther kwam met het woord van God en zei: ik sta hier en ik kan niet anders. Zo is ook onze roeping, om het woord van God met gezag en autoriteit te laten klinken." Volgens Baan is het tot geloof komen niet te meest dominante vraag in het Nieuwe testament, maar de vraag of je bereid bent een volging van Jezus te zijn. "Als mensen al over die eerste vraag geen helderheid krijgen en blijven worstelen, zullen ze ook nooit een getuige of volgeling worden."

Geloofszekerheid is volgens Arjan Baan het zeker weten dat je gered bent, dat je zonden zijn vergeven en dat het recht zit tussen God en mij. In contact met jongeren en ouderen via de website van Heart Cry en op conferenties, hoort Baan vaak dat christenen twijfelen met het de vraag of ze gered zijn.

Het advies van Baan is om als een kind de Bijbel te leren lezen. "In afhankelijkheid en een gebed in je hart dat God door de Heilige Geest een openbaring geeft, dat Hij het woord open maakt." Ook biedt Baan pastoraat aan, door met mensen letterlijk op de kniën te gaan en Jezus te danken voor zijn offer dat Hij bracht op Golgotha.

Het gesprek met Arjan Baan kun je hier terugluisteren.

De video van CIP.nl met Arjan Baan kun je hier bekijken.

Beeld: screenshot uit video CIP.nl

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari