Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Nathan Jess There Is A Season
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Nathan Jess There Is A Season
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Nathan Jess There Is A Season
Luister

Artiest van de week

Amy Grant

amygrantmaandag 20 maart 2017 00:00

Ze is pas 55 jaar en is toch al 39 jaar muzikaal actief in gospelmuziek, maar ook daarbuiten. Het begon met een demo-opname met jeugdleider Brown Bannister. Een vriend van Brown, Chris Christianson, hoorde hem met de demo bezig en belde Word Records. Hij draaide de opname via de telefoon voor de maatschappij en vijf weken voor haar 16e verjaardag kreeg ze een platencontract aangeboden, waardoor de LP 'Amy Grant' in 1977 uitkwam.

Brown Bannister bleef 11 albums lang haar producer. In 1979 ontmoette ze Gary Chapman, met wie ze veel muziek schreef en met wie ze later trouwde. In de jaren '80 schreef ze ook heel veel muziek met haar pianist Michael W. Smith. Haar 'grote doorbraak' maakte ze met 'El Shaddai' in 1982, een lied van Michael Card.

In 1986 stond ze voor de eerste keer in de seculier charts. Ze zong een duet met Chicago-zanger Peter Cetera. Eind jaren '80 en begin jaren '90 maakte ze zelf een 'crossover' naar seculier met haar albums 'Unguarded' en 'Heart In Motion'. Het leverde haar de nummer 1-hit 'Baby Baby' op, maar ook veel kritiek van medegelovigen die haar verweten dat ze gevallen was voor het grote geld.

Toen in 1999 ook haar huwelijk met Gary Chapman strandde en ze een jaar later hertrouwde met Vince Gill, kreeg ze de nodige verwijten te verwerken. Amy heeft zowel die levenssituaties als de reacties van het publiek in liederen verwerkt.

In haar muzikale carriére 'won' ze 6 Grammy's en 22 Dove Awards. Er zijn wereldwijd circa 30 miljoen albums van haar verkocht. Haar meest recente album 'Tennessee Christmas’ verscheen in 2016.

Bekijk hier een concert van Amy Grant

Op YouTube is een volledig concert van Amy Grant uit 2016 te vinden!

Meer 'artiesten van de week'