Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Skillet Stars (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Skillet Stars (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens (non-stop) - Non-stop

Nu speelt

Skillet Stars (Acoustic)
Luister

CD van de week

Solveig Leithaug - Time

Solveig Leithaug - Timemaandag 22 mei 2017 00:00

In de jaren '80 was het vaste prik in de christelijke boek- en muziekhandel. Terwijl je door de platenbakken aan het neuzen was, was er altijd wel de stralende glimlach van een jonge, blonde zangeres die je vanaf de platenhoes tegemoet kwam. De Noorse Solveig was al jong muzikaal actief en door haar betrokkenheid bij Christian Artists ook regelmatig in Nederland.

Op een gegeven moment vertrok ze naar Amerika en verdween ze een beetje uit beeld. Ze bleef wel muziek maken en toog ook regelmatig naar haar thuisland om daar concerten te doen. 

Twee jaar geleden werd met het album 'Finding Home' de connectie met Nederland weer gelegd, mede omdat 'When She Plays' regelmatig op de radio te horen was. Ze werd genomineerd voor een Zilveren Duif Award.

Met 'Time' wordt de hernieuwde kennismaking nog verder uitgebouwd. De elf liederen hangen in de vertrouwde popsfeer met bekende country-folk-randje. Ze schreef de liederen dit keer met Kelly Willard, Reba Rambo-McGuire, Kelly Willard, Steve Hindalong, Sarah Hart, Cindy Morgan en Anthony Skinner. Met de laatste twee nam ze ook een duet op.

Meer CD's van de Week