Nu op Groot Nieuws Radio

22:35 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns Prayer For A Friend
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:35 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Casting Crowns Prayer For A Friend
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:35 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Casting Crowns Prayer For A Friend
Luister

CD van de week

Neal Morse - Life & Times

Neal Morse - Life & Timesmaandag 23 april 2018 00:00

Neal Morse is als muzikant reuze-productief. Het ene album is nog niet klaar of hij schrijft alweer aan de volgende. En toch vind hij genoeg inspiratie voor een enorme diversiteit. In de vorige eeuw verdiende Neal zijn sporen ruimschoots in het progressieve rock-circuit met zijn band Spock Beard en de 'supergroep' Transatlantic, waarin hij met onder meer Dream Theater-drummer Mike Portnoy speelde.

Nadat hij rond de millenniumwisseling tot geloof kwam, is het christelijk geloof een belangrijk deel van zijn muziek geworden. Op de albums 'Testimony' doet hij uitgebreid verslag van zijn levensverhaal, terwijl hij op 'Solo Scripture' het geloofsleven van Maarten Luther op muziek heeft gezet. In het rockcircuit wordt met diep respect gesproken over zijn muziek en verhaal.

Op de momenten dat Neal niet met zijn band onderweg is, switcht hij naar een rustiger genre en maakt hij singer-songwritermuziek. Zo verschenen er al zes albums met worship-liederen en ook op zijn nieuwe album 'Life And Times' doet hij het iets rustiger aan. Echt worship wordt het niet, maar het is duidelijk dat zijn geloof weer een belangrijke rol speelt.

Meer CD's van de Week