Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

LEV Tot Het Licht Wordt
Luister

Drie vragen over de verhuizing

In mei verhuist Groot Nieuws Radio naar de Troubadour in Veenendaal. Directeur Wilfred Hardeman beantwoordt drie vragen het waarom, de locatie en de kosten van deze verhuizing.

Dit artikel verscheen in de mailing van maart 2017 die we stuurden aan vrienden en andere betrokkenen bij Groot Nieuws Radio.

Waarom gaat Groot Nieuws Radio verhuizen?

"We hebben bijna tien jaar lang gewerkt vanaf onze plek aan de Einsteinstraat. De huidige locatie is echter beperkt wat betreft kantoor- en studiofaciliteiten. Daarbij komt dat onze studio helemaal afgeschreven is en vervangen moet worden. Hier investeren bleek niet verstandig te zijn. Toen kregen we de mogelijkheid om een gedeelte van de Troubadour te huren. In dit gebouw is meer ruimte voor onze werkzaamheden."

Waarom is gekozen voor de Troubadour?

"We hebben gezocht naar een locatie die multifunctioneel is. In dit pand is een concertzaal waar we vriendenconcerten kunnen organiseren. Het gebouw wordt gedeeld met muziek-, dans- en theaterschool Elevate, waar bekende muzikanten als Bert Bos (Trinity) en Peter Dijkstra (Sela) lesgeven. Zo kan er gezamenlijk gebruik gemaakt worden van een bestaande studioruimte, inclusief bandruimte.

Ook de foyer gaan we delen, zodat we hier kunnen werken, lunchen en gasten ontvangen. Deze ruimte is ook perfect te gebruiken voor speciale uitzendingen die je als luisteraar kunt bijwonen."

Wat gaat dat kosten?

"Omdat de huidige studio compleet is afgeschreven moet er behoorlijk geinvesteerd worden. Daarbij wordt de nieuwe studioruimte goed geisoleerd én akoestisch geschikt gemaakt. Iets wat op de huidige locatie nog nooit gedaan was. Ook worden er twee productieruimtes gebouwd.

De kantoorfaciliteiten zijn minder kostbaar, bestaande ruimtes kunnen we zo betrekken. Ook staat het grootste gedeelte van het pand nog goed in de lak. Wel wordt geïnvesteerd in kantoormeubilair. Aan zowel de onderzoeksfase als de uitwerking en de levering van materialen werken leden van de businessclub van Groot Nieuws Radio mee."

In totaal gaat het om een investering van € 375.000 waarvan het grootste deel nieuwe studio-apparatuur betreft. Andere kosten zijn: verbouwing, installatie en inrichting.

Vanuit de eigen middelen heeft Groot Nieuws Radio er € 175.000 in gestopt. Dit bedrag is na de actieweek in 2015 gereserveerd voor investering in apparatuur. De verhuurder levert een bijdrage van € 20.000. Ook de businessclub is betrokken bij dit project. We zijn enorm dankbaar voor hun enthousiasme en hulp. Ze dragen bij in advies, verbouw, installatie en levering van materialen. Ook dragen ze nancieel bij. Tot op heden is er vanuit de businessclub € 60.000 aan giften gegeven. 

De verhuisplannen zijn opgedeeld in verschillende fasen. Zo kan er steeds een investering gedaan worden zodra er genoeg financiële middelen zijn.

Doneer

Help mee om in de Troubadour een plek te creëren waar we elke dag mooie programma’s mogen maken. Ook in de toekomst. Geef voor de verhuizing! Je kunt hier een gift geven.