Wens

Elke dag 19:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Casting Crowns Prayer For A Friend
Luister

CD van de Week in Wens

Mannenkoor Nederland o.l.v. Jaap Kramer - Editie 4

Mannenkoor Nederland o.l.v. Jaap Kramer - Editie 4maandag 23 april 2018 17:00

Hoewel de naam 'Mannenkoor Nederland' zou kunnen doen vermoeden dat er al een rijke traditie achter dit koor schuilgaat, hebben we eigenlijk met een heel jong initiatief te maken. Het gaat om een idee van Ad Baaij, cateraar en muziekliefhebber, die in 2014 op het idee kwam iets moois te organiseren. Baaij: "Ik besefte dat de koorbewerkingen van Klaas Jan Mulder door heel Nederland met liefde gezongen worden. Ik wilde die liederen tijdens een mooie zangavond samenbrengen."

"Overdag nemen we onder leiding van Jaap Kramer de liederen met alle mannen door, vervolgens hebben we een heerlijke maaltijd met elkaar en ’s avonds geven we een concert, dat op CD wordt uitgegeven."

Met Marco den Toom op het orgel en Gerwin van der Plaats achter de vleugel werd in 2014 en 2015 in de Rotterdamse Laurenskerk gezongen. In 2016 verhuisde het initiatief naar de Grote Kerk van Gorinchem en werden trompettisten Arjan & Edith Post eenmalig toegevoegd aan de muzikale begeleiding. Tijdens editie vier uit november 2017 zien we dat Martin Zonnenberg achter de vleugel is geschoven en Gerwin van der Plaats de solozang voor zijn rekening neemt.

In 10 november van dit jaar staat editie vijf op de agenda, ditmaal in de Nieuwe Kerk in Delft. Baaij verklapt dat er omwille van het lustrum dit jaar waarschijnlijk ook wat 'vaderlandse liedbewerkingen van Mulder' in het repertoire zullen zitten. Ook overweegt hij dit keer vier blazers in te huren. "Je wilt toch elk jaar weer bijzonder maken."

Deze week horen we vooral muziek van Album 4. Daarop staan onder meer Psalm 108, 25, 121 en 84, maar ook ‘Volle Verzeek’ring’, ‘Klem Vast Aan De Rots’, ‘Werken van Hem’ en ‘Heer, Wees Mijn Gids’. Martin Zonnenberg verzorgt een pianosolo op de melodie van ‘Nader Mijn God’, terwijl Gerwin van der Plaats een orgelsolo verzorgt bij de samenzang van Gezang 138.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Meer CD's van de Week in Wens