Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Gerald Troost Als De Stilte Spreekt (met Miranda de Vlieger)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Gerald Troost Als De Stilte Spreekt (met Miranda de Vlieger)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Gerald Troost Als De Stilte Spreekt (met Miranda de Vlieger)
Luister

Bestel boeken via Kameel.nl

Bestel boeken via de christelijke webshop Kameel.nl

Jos de Kock - Opvoeden is gekkenwerk

Jos de Kock - Opvoeden is gekkenwerk

'Opvoeden is gekkenwerk' is niet een zoveelste boek met opvoedadviezen en praktische tips en trucs. Dit boek gaat over de laag daaronder: over de drijfveren van opvoeders. Wat zijn je uitgangspunten bij het opvoeden? De 11 korte hoofdstukken gaan ieder in op een stelling die aanzet tot nadenken.

Opvoeden is gekkenwerk is niet alleen een boek voor vaders en moeders, maar ook voor professionals in de opvoedpraktijk, zoals leerkrachten, gezinscoaches, kinder- en jongerenwerkers. Het bevat gespreksvragen voor opvoedkringen.

€ 12,50 - Bestel via Kameel.nl

 

Een jaar met Henri Nouwen - wijsheid en geloof voor elke dag

Een jaar met Henri Nouwen - wijsheid en geloof voor elke dag

Elke ochtend hoor je in De Nieuwe Morgen al een bezinningsmoment in de vorm van de overdenking. Ook in De Dag Van Vandaag gaat Marien daarmee aan de slag. Elke dag leest hij een stuk uit het boek 'Een jaar met Henri Nouwen - wijsheid en geloof voor elke dag'. "Het is een moment dat je even aan het denken wordt gezet over je geloof", vertelt presentator Marien Korterink. Het bezinningsmoment komt elke werkdag om 17:50 voorbij.

€ 9,99 - Bestel via Kameel.nl

 

Jan Pool - Identiteit

Jan Pool - Identiteit

Een gezonde identiteit ontwikkelt zich in een klimaat van intimiteit met God. Dicht bij Hem leer je dat je tevreden mag zijn met jezelf. Je ontdekt wat je kunt en je weet wat je niet kunt, wie je bent en wie je niet bent. Dat geeft rust. Je hemelse Vader wil graag dat jij jezelf bent. Hij heeft je nooit gevraagd om iemand anders te zijn.

Gods plan voor jou is dat je de beste versie van jezelf wordt, maar op dit moment zijn er misschien twee versies van jou, de een zoals God je bedoeld heeft en de ander zoals je vandaag bent. Je echte identiteit ligt soms diep verborgen.

Door alle pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt, ontbreekt dan de durf om jezelf te zijn. Of je weet gewoon niet meer wie je nu werkelijk bent. Maar met Gods hulp kun je je identiteit vinden. Het is nooit te laat om te worden wie je bent!

€ 9,95 - Bestel via Kameel.nl

 

Hanneke Kunz - Lentekind

Hanneke Kunz - Lentekind

Dolgelukkig is Hanneke Kunz als haar zoontje Jesse geboren wordt. In het begin lijkt alles goed te gaan, maar na een tijd komen de zorgen. Jesse blijkt een hartafwijking te hebben en moet een zware operatie ondergaan. Kort na de operatie sterft Jesse in Hanneke’s armen.

Ze schreef het boek 'Lentekind' over haar warme herinneringen aan Jesse en hoe het verlies nu, meer dan vijftien jaar later, nog voelbaar is.

€ 11,00 - Bestel via Kameel.nl

 

Laura Dijkhuizen en Henk Bakker - Typisch evangelisch

Laura Dijkhuizen en Henk Bakker - Typisch evangelisch

"De evangelische beweging is nog steeds iets specifieks, maar het is niet meer iets specifieks van bepaalde groepen." Dat zegt Laura Dijkhuizen, een van de auteurs van het boek 'Typisch Evangelisch', dinsdag op Groot Nieuws Radio. De evangelische beweging is volgens haar zodanig vertakt, dat je niet meer kunt zeggen wat een typische evangelische kerk is.

Dit boek is leverbaar vanaf 5 mei.

€ 27,95 - Bestel via Kameel.nl

 

Brian D. Mclaren - Een nieuw christendom

Brian D. Mclaren - Een nieuw christendom

Brian D. McLaren, de stem van de christelijke emerging church, stelt tien controversiële vragen die zouden kunnen leiden tot een radicaal andere definitie van het christelijke geloof.

Wat is het overkoepelende verhaal van de Bijbel? Wat is het evangelie? Waarom is seksualiteit zo'n splijtzwam tussen christenen? Hoe moeten volgers van Jezus zich verhouden tegenover andere religies? McLaren geeft op de vragen zijn eigen antwoord en nodigt lezers uit om op een nieuwe, milde manier te denken over het christendom.

€ 19,95 - Bestel via Kameel.nl