Zomer op Groot Nieuws Radio

Zomerradio Zomerradio - Non-stop

Nu speelt

Micah Tyler Different (Acoustic)
Luister

Zomertips voor boeken, CD's & meer

Je hoeft je niet te vervelen deze zomer. Elke ochtend tussen 07:00 en 12:00 kun je luisteren naar Zomerradio met daarin het laatste nieuws, de bijbelquiz en een samenkomst van een christelijke conferentie. Daarnaast geven presentatoren en redacteuren je tips voor welke boeken je kunt lezen en albums die je kunt gaan luisteren. Misschien zit er iets voor je tussen!

'De Geheime Kerk' van Jan Vermeer

Jan Vermeer - De Geheime Kerk

Annemarie Biljard, presentator van De Nieuwe Morgen: "Nooit kwam christenvervolging in Nederland zo dichtbij. Letterlijk in Nederland. Jan Vermeer, schrijver van meerdere romans over christenvervolging in Noord-Korea, beschrijft op een bizar herkenbare manier over wat er gebeurt als we in Nederland niet meer in God mogen geloven.

Geleidelijk verhard en verruwt de leefomgeving van een voorganger en zijn gezin. En tijdens het lezen drong de vraag zich steeds harder op: wat zou ik doen?

Ik las dit boek in een ruk uit en kan niet wachten tot het tweede deel. Want dat komt er!

Bestel dit boek op Kameel.nl

 

Vuur

fire

Tim Hendriks, presentator van Blessings en Wens: "Ontsteek opnieuw het vuur in je leven, bij voorkeur met vrienden in je eigen achtertuin! Op een heerlijk zomeravondje ga je natuurlijk niet voor de tv zitten. Mijn tip: duik je tuin in en steek de vuurkorf of tuinhaard aan. Met deze extra gezelligheid en warmte blijf je ook op de wat koelere zomeravonden langer in je tuin zitten.

En wat dacht je van de wintermaanden? Maak het af met een hapje en een drankje en een goed gesprek over de zin van het leven."

 

'De kracht van kwetsbaarheid' van Brené Brown

Brené Brown - De kracht van kwetsbaarheid

Tim Hendriks, presentator van Blessings en Wens: "Heb deze zomer de moed om niet perfect te zijn! In het boek 'De kracht van kwetsbaarheid' beschrijft Brené Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen. Openhartig vertelt ze over haar eigen onzekerheden en haalt ze treffende voorbeelden, onderzoeken en observaties aan om aan te tonen dat kwetsbaarheid geen vorm van zwakte is.

Bekijk ook haar inspirerende TEDTalk die inmiddels al meer dan 30 miljoen keer is bekeken."

Bestel dit boek op Kameel.nl

 

'Geeft Kostbaar Licht' van Mensenkinderen

Mensenkinderen - Geef Kostbaar Licht

Lukas Kramer, presentator van De Nieuwe Morgen op vrijdag: "Alleen al de manier waarop Bas van Nienes dit album heeft gemaakt, is geweldig. In een kapel zag hij een oud liedboek liggen, waaruit hij ging spelen. Vooral de teksten raakten hem, de notenbalken liet hij links liggen. Het resultaat: liederen waarbij je stiekem toch weer van de oude gezangen gaat houden.

Een prachtig, rustgevend album is het geworden. Een aanrader om te luisteren tijdens je vakantie, als je in de onthaast-modus zit."

Luister op Spotify | Bestel de CD op Gospel.nl

 

Frozen

Frozen

Hanno Janse, eindredacteur: "We hopen natuurlijk dat het deze hele zomer prachtig weer is, maar zo nu en dan zal het vast ook wel eens druilerig en nat worden. Dan is het natuurlijk fijn als je kunt genieten van een heerlijke familiefilm! Daarom een tip voor het hele gezin: Frozen. Ja, ik weet het, hij is al een paar jaar oud, maar ik heb hem pas onlangs ontdekt.

Een prachtige film over de twee zussen Anna en Elsa die bol staat van de muziek. Dus regent het deze zomer de hele dag? Let it go en zet Frozen op! Hij staat op Netflix.

 

'Overflow' van Planetshakers

Planetshakers - Overflow

Eunice Nahuis, redacteur en verslaggever: "Op zoek naar een cd die je een instant zomergevoel geeft en je uitnodigt om met raampjes open de speakers te laten knallen? Laat je dan meenemen in aanbidding door de Planetshakers. Deze Australische worshipband weet wat het betekent om God 'skillfully' te aanbidden. Hun grondtekst is: "Sing to him a new song; play skillfully, and shout for Joy" (Psalm 33:3).

Ik vind dat zo gaaf, ze gaan ervoor om het beste van zichzelf aan God te geven. Dit resulteert in heerlijk energieke muziek en teksten waar je een zomer lang over kunt nadenken!"

Beluister op Spotify | Bestel deze CD op Gospel.nl

 

'Iris en Ko' van Bert Wiersema

Iris en Co

Hans van Vuuren, presentator van Backstage: "De zomer komt eraan... voor veel mensen de tijd om dikke boeken te lezen. Voor mij vooral ook een tijd om samen met m'n jongste dochter voor het slapen gaan een spannend avontuur door te nemen. De afgelopen zomers hebben we al heel wat genoten van 'Super-Jan', 'Kees & Co Detective Bureau' (beiden van Harmen van Straaten), maar de laatste tijd genieten we samen vooral ook van 'Iris en Ko'.

Het gaat over twee buurkinderen die mysteries oplossen, soms met de hulp van de hele klas, soms op eigen houtje. Inmiddels kent de serie 15 delen, dus we kunnen nog even vooruit. En misschien is het 'samenlezen' nog wel het allerleukst."

Bestel de boeken op Kameel.nl

 

'Het Nieuw Jeruzalem' van Johan Bredewout

Oratorium Het Nieuw Jeruzalem

Hans van Vuuren, presentator van het nieuwe programma 't Heerlijk Loflied: "De afgelopen tijd hebben we in Wens een serie gehad over de 'grotere werken'. Ik betrap me erop dat het oratorium van Johan Bredewout, 'Het Nieuw Jeruzalem', daarbij steeds opnieuw de weg naar mijn CD-speler vindt.

Mooie melodieën, een sprankelend orkest, een bezield koor en misschien ook wel het in gedachten wegdromen naar de toekomstige 'Stad Van Vrede'... ik geniet ervan!"

Bestel deze CD op Gospel.nl

 

Het christelijke radiostation Seven FM

SevenFM_FB2

Nando Kok, presentator Sandwich: "Als je deze zomer de tijd hebt om het internet af te struinen naar iets nieuws, wijs ik je graag even op 'onze buren'. Sinds ruim anderhalf jaar geleden valt de christelijke jongerenzender Seven FM onder Groot Nieuws Radio, om daarmee de snelle, digitale en jonge christen aan te spreken.

En aangezien ik mij daar zelf ook onder schaar presenteer ik daar regelmatig programma's. Ook deze zomer kun je er genieten van de tofste nieuwe tracks!"

Luister naar Seven FM

 

'On My Side' van Kim Walker-Smith

Kim Walker-Smith - On My Side

Nando Kok, presentator Sandwich: "Nog eventjes en dan verschijnt het nieuwe album 'Halls Of Heaven' van worshipcollectief Jesus Culture. Eén van de bekende stemmen van Jesus Culture is natuurlijk Kim Walker-Smith. Haar overweldigende en doordringende stemgeluid laat ze ook horen op een nieuwe solo-album genaamd On My Side.

Verwacht een combinatie van strak geproduceerde worship, mooie nummers en persoonlijke teksten."

Bestel de CD op Gospel.nl | Beluister dit album op Spotify

 

'Benediction (live)' van The City Harmonic

The City Harmonic - Benediction (Live)

Nando Kok, presentator Sandwich: "An end of an era. De Canadese band The City Harmonic is gestopt. Het werd al een tijd geleden aangekondigd: ze zouden nog één tour doen, daar een live album van uitbrengen, en dan was het over. En nu is dat album ook echt uitgekomen. Je zou ze nog kunnen kennen van de Jongerendag waar ze in 2013 een optreden hebben gedaan.

Het album is een toffe slotsom, dat mij wel even stilzet bij het feit dat we toch echt afscheid van ze nemen."

Beluister dit album op Spotify

 

'Rijkdom van karakters' van Cock en Jentine Grandia

Cock Grandia - Rijkdom van karakters

Thijs Noorlandt, redacteur Bij Jorieke: "Nog steeds een heel tof boek om er deze zomer bij te pakken, en het is een boek dat je ook vaker weer kan oppakken. Het is heel boeiend om te ontdekken welke persoonlijkheidsstijl het beste bij jou en de mensen om je heen past. Zo leer je waarom je soms met bepaalde personen niet goed kan omgaan of samenwerken.

Ze waren alweer een tijd terug te gast maar omdat we onlangs met het team van Groot Nieuws Radio een training met ze hebben gevolgd, is het weer actueel geworden voor mijzelf."

Bestel dit boek op Kameel.nl

 

'Starlight' van Bethel Music

Bethel Music - Starlight

Marien Korterink, presentator van de Dag Van Vandaag: "Dit album is een absolute aanrader. Bovendien is er een grote kans dat je al wat van het album kent als je regelmatig naar Groot Nieuws Radio luistert. 'For The One' van Brian & Jenn Johnson en 'Starlight' van Amanda Cook komen vaak voorbij. Wat ik zo gaaf vind, is dat ik supermooie dingen tegenkom in de teksten.

Zo is 'For The One' voor mij elke keer weer een reminder hoe ik graag christen wil zijn in het dagelijks leven. Niet teveel regeltjes en praten over het geloof, maar vooral in je daden liefde uitstralen.

Voor mij heeft het album nog een extra waarde gekregen toen ik in mei bij het concert van Bethel Music in Amsterdam was. Ze zijn zo energiek op het podium! Dit album is een mooie herinnering aan die avond."

Beluister op Spotify | Bestel deze CD op Gospel.nl