Marien Korterink

De zomer komt eraan. En ik weet niet hoe dat bij jou in je bedrijf gaat, of het een tijd is van hard werken misschien juist omdat je werkt in een branche waar je het echt van de zomer moet hebben, of dat je juist tijd hebt om wat gas terug te nemen. Voor mij is de zomer ook altijd het eind van een radioseizoen. We gaan de hele tijd door, maar voor het overzicht in mijn hoofd heb je een periode van na de zomer tot de Top 1008 en dan vanaf januari tot de zomer.

Je merkt het misschien niet omdat je dagelijks de programma’s voorbij hoort komen maar ondertussen zijn we al weer bezig met wat er moet gebeuren ná de zomer. Met welke rubrieken wil ik stoppen, wil ik nog iets anders gaan doen? Moet het format nog wijzigen? Zoveel vragen waar ik de laatste weken mee bezig ben.

Het geeft ook nieuw enthousiasme, want radio maken is een creatief beroep. Als ik een nieuwe quiz bedenk of nadenk met onze eindredacteur Maurits over hoe we jou nog beter kunnen bedienen van het belangrijkste nieuws of kunnen bijpraten over ontwikkelingen in de maatschappij dan word ik daar heel enthousiast van. Het kan ook niet last-minute bedacht worden, want er moet vormgeving voor gemaakt worden, teksten moeten worden ingesproken, jingles moeten worden gemaakt. Je merkt het -als het goed is- niet aan de andere kant van de radio, maar we zijn dus al weer druk bezig met wat er na de zomer gaat gebeuren.

En ik zie er ook al weer naar uit, nieuwe dingen bedenken, jou verrassen met mooie programma’s, nieuwe elementen en hopelijk word je er nóg weer enthousiaster van. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, die nieuwe spelletjes en nieuwsonderwerpen, maar bovenal hoop ik natuurlijk dat we weer kunnen verrassen met mooie bemoedigingen, goeie overdenkingen en tips om je geloof in woorden maar vooral in dáden om te zetten in het leven van iedere dag.  

Ik wens je een mooie zomer!

Marien