Droom voor Nederland: Waar ben je bezorgd over?

Uit de Bergrede: Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. Want de volgende dag zal weer zijn eigen zorgen met zich meebrengen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen.

Annemarie stelde alle politici aan het einde van de interviews dezelfde twee vragen: Wat is je droom voor Nederland? Waar ben je bezorgd over? Diezelfde vragen kun je zelf ook proberen te beantwoorden. Is de partij waarop je gaat stemmen de partij die dit voor elkaar kan krijgen?

Het antwoord daarop is ingewikkeld, omdat we niet weten hoe de toekomst er precies uit ziet. Sommige goede ideeën stranden, en andere plannen pakken juist beter uit dan gedacht. Deze tekst uit de Bergrede zegt terecht dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de toekomst. Als christenen weten we dat de toekomst in Gods hand ligt, en dat we hoop en vertrouwen mogen hebben dat uiteindelijk alles goed komt.

We hopen dat de podcast en de vragen je aan het denken gezet hebben, en je helpen een keuze te maken bij de Tweede Kamerverkiezingen!

(vorige) Vredestichters <| overzicht |

 

Beeld: Husky via Wikimedia.org