Wat doet de partij voor vredestichters in de maatschappij?

Uit de Bergrede: Zalig de vredestichters… Het is heerlijk voor je als je vrede probeert te maken en te bewaren. Want dan zul je ‘kind van God’ worden genoemd.

Het tegenovergestelde van tegenstanders zijn misschien wel de ‘vredestichters’ – mensen die zich inzetten voor een betere samenleving. Wat doen partijen voor deze helden?

Net als vijanden, vindt iedereen iemand anders een held. Aan het begin van de coronacrisis applaudisseerden we voor zorgmedewerkers. Misschien zijn dat helden voor jou. Of leraren, die een belangrijke rol spelen in de opvoeding van een nieuwe generatie. Net als vaders en moeders. Een leider van een politieke partij kan een held of vredestichter zijn. Hulporganisaties, vrijwilligers, artiesten, ondernemers, boswachters… Vul maar in!

Krijgen ze steun van een partij, of worden ze gedwarsboomd door politieke plannen? Kijk eens naar een verkiezingsprogramma met zo’n groep in je achterhoofd, en misschien ontdek je hele mooie of juist lelijke kanten van een partij.

Het KiesKompas heeft een stemwijzer speciaal voor de zorg en het onderwijs. Krijg je dan dezelfde uitslag als bij de gewone stemwijzers?

Luister onze podcast om te horen wat partijen zelf over vredestichters zeggen! 

(vorige) Doen wat je zegt <| overzicht | > Zorgen maken (volgende)

Beeld: Husky via Wikimedia.org