Het Hervormd Kerkkoor Kampen werd in 1938 opgericht en vierde het 75-jarig jubileum in 2013 met een groots concert, waarbij ook het Groot Nationaal Strijkorkest van de partij was. Bovendien werd de CD ‘Wij Danken U’ opgenomen. In een speciale dankdienst werd stilgestaan bij de dankbaarheid dat het koor ondanks de leeftijd allesbehalve ‘in ruste is’. Deze week staat deze dankbare cd in de schijnwerpers als Wens CD van de Week.

Hoewel sommige ‘ereleden’ in de praktijk weliswaar niet meer meezingen, weet het koor met ruim 100 stemmen toch nog een stevige klank neer te zetten, zoals we ook op ‘Wij Danken U’ horen. Op de CD wordt het koor begeleid door vaste organist Gerwin van der Plaats, terwijl dirigent Harry Hamer zelf geregeld achter de vleugel plaatsneemt.

Geheel in de lijn van het koor om ‘het Evangelie op Bijbelse grondslag zingend uit te dragen’, is er enkel ‘geestelijk’ repertoire te horen. Dan gaat het om liederen als ‘O Schepping, Zing van Vreugd’, ‘Bij U Komt Mijn Hulp Vandaan’, ‘Because He Lives’, ‘The Majesty And Glory Of Your Name’ en ‘Psalm 93’. Om de titel van het het album kracht bij te zetten, is gekozen voor het ‘Wij Danken U’ van Remco Hakkert, waarin ‘Groot Is Uw Trouw, O Heer’ verwerkt is.

‘Wij Danken U’ werd op 31 mei en 1 juni 2013 opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In 2018 verscheen bij het 80-jarig jubileum een nieuw album: ‘Op Weg’.

‘Wij Danken U’ van het Hervormd Kerkkoor Kampen (2013, STH Records)

 

Beeld: Facebook Hervormd Kerkkoor Kampen