In twee jaar de hele Bijbel lezen, dat is waar we je graag in uitdagen. Op 1 januari 2021 zijn we gestart om in twee jaar tijd de gehele Bijbel te lezen, met elke dag een lezing uit het Oude en Nieuwe Testament van de BasisBijbel. Maar je kunt natuurlijk altijd aanhaken en dit leesplan gaan volgen wanneer jij wilt. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om mee te lezen.

Lees mee

Het hele leesplan kun je hier downloaden, bijvoorbeeld om uit te printen en in je Bijbel te stoppen. Elke dag lees je een stuk uit het Oude Testament en uit het Nieuwe testament. Op deze manier lezen we in twee jaar tijd het Oude Testament een keer, en het Nieuwe Testament twee keer. We volgen de beide Testamenten zelf op chronologische volgorde. Als je een dag gelezen hebt kun je deze afvinken. De leesplannen zijn datumloos, je kunt dus op elk moment beginnen met lezen.

Bijbelplan A5 | Bijbelplan A5 printversie | Bijbelplan A4 printversie

Luister mee

Ben Ketting heeft gedurende dit project de BasisBijbel voorgelezen tijdens uitzendingen van Groot Nieuws Radio. Deze voorgelezen stukken zijn ook gepubliceerd als de Bijbelpodcast. Via deze link kun je jezelf abonneren op de Bijbelpodcast en bij Genesis (dag 1) beginnen. Let op: dit is niet altijd het volledige tekstgedeelte van de dag, dus je zult nog zelf een stuk erbij moeten lezen.

Meer lezen

In dit leesrooster lezen we de hele Bijbel op chronologische volgorde. Wil je liever een leesplan rondom een thema? Kijk dan eens bij de leesplannen die overdenkers van Groot Nieuws Radio schreven over thema’s als ‘De 10 geboden’, ‘Ontmoetingen met Jezus’ en ‘Kracht in zwakheid’.

Verder praten

Ben je geraakt tijdens het lezen? Wil je eens praten met iemand over de Bijbel en Jezus? Of gewoon je hart luchten? Via grootnieuwsradio.nl/doorpraten kun je contact opnemen met mensen die graag met je willen spreken.

De BasisBijbel wordt uitgegeven door de ZakBijbelBond, copyright 2013

Beeld: pixabay