Vind jij het soms ook lastig om het dagelijks Bijbellezen vol te houden? Een fijne tool die je daarbij kan helpen is een Bijbelleesplan. De stichting Jesus.net wil mensen dichter bij Jezus brengen. Dat doen ze onder meer door het aanbieden van dit soort leesplannen. Je leest de Bijbel dan niet lukraak, maar gaat concreet aan de slag met Bijbelteksten aan de hand van een thema. Maurice de Korne schreef een van die leesplannen. In Brandstof praat hij erover verder met Ronald.

In zeven dagen neemt Maurice de lezers mee naar belangrijke lessen uit de Bijbel. Met zijn leesplan ‘Keuzes maken met God‘ wil hij christenen helpen om Gods kracht te vinden in hun keuzes.

Dat doet hij aan de hand van het verhaal van twee verkenners; Jozua en Kaleb. Zij hebben een reis met veel tegenslagen achter de rug en staan op het punt om een land te verkennen. Het blijkt het beloofde land te zijn, maar dat weten de verkenners nog niet. Toch kiezen ze ervoor om het land in te trekken. Wat kunnen we leren van de manier waarop ze de keuze maken om te gaan? Dat bespreekt Maurice in zijn leesplan.

Mooie reacties

Aan het einde van het leesplan kunnen lezers contact opnemen met Maurice. Daaruit volgend veel mooie gesprekken: “Ik heb mensen gesproken die op het punt stonden om hun bedrijf te verkopen of een nieuwe onderneming te starten. Ook sprak ik mensen die wilden wisselen van baan of op zendingsreis wilden gaan. Er kwam echt van alles voorbij.”

Het zijn vooral de grote levensthema’s waarbij mensen het moeilijk vinden om keuze te maken. Daar komt veel onzekerheid bij kijken. Het advies dat Maurice daarvoor heeft, is simpel: “Het begint vanuit je relatie met Jezus. Van daaruit mag je God volgen. Heel vaak als je een keuze maakt, weet je niet wat de volgende stap dan is. Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat God -wanneer je een stap zet vanuit het vertrouwen in Hem – ook duidelijk zal maken wat de volgende stap gaat zijn.”

Verhalen van anderen

Een leesplan zoals deze, helpt je om op een andere manier de Bijbel te lezen. Naast een stuk uit de Bijbel, lees je daarbij ook een korte uitleg van de schrijver. Die verhalen van anderen zijn erg waardevol, volgens Maurice: “Zelf lees ik ze ook regelmatig. Elke keer leer ik weer iets nieuws van de Bijbel, maar ook van de inzichten van mensen die al verder zijn in een bepaald proces.”

Beeld: Facebook Maurice de Korne