De CD van deze week komt van Phil Wickham met ‘Hymn Of Heaven’. Met zijn muziek wil Wickham de luisteraars een beeld meegeven van een liefdevolle en creatieve God. Dat doet hij deze keer meteen CD vol prachtige nummers zoals ‘Battle Belongs’, een lied wat al eerder te beluisteren was bij Groot Nieuws Radio.

Phil Wickham is zeker geen onbekende in de christelijke muziek. Hij is al meer dan 20 jaar worshipleader en door de jaren heen schreef hij worshipanthems als This Is Amazing Grace, Living Hope en Great Things. Het nieuwe album Hymn Of Heaven is een écht worshipalbum, vanuit het verlangen om de naam van Jezus centraal te stellen door lofprijzing.

De titelsong Hymn Of Heaven is een lied vol hoop, vertelt Wickham in de Song Story bij het lied. “Het is  een gebed voor mijn hart, een gebed voor heel de wereld, om Jezus als koning te hebben. Dit nummer is geschreven in een van de moeilijkste perioden in mijn leven. Vorig jaar, in 2020, waren er een paar weken waarin ik dacht: “Heer, wat is er aan de hand, wat gebeurt er? Ik heb een perspectief nodig. U zit op de troon. U bent Koning. U bent hier. Dat is waar dit lied over gaat. Dat is ook waarom het refrein aan het eind verandert,” legt Wickham uit.” Met dit lied wil ik de de hemel naar dit moment brengen. In de dingen die we doen, in de dingen die we zeggen, in de manier waarop we leven: we moeten Jezus Koning laten zijn in ons leven. Dat Hij het op Zijn manier overneemt.”

Luister Hymn Of Heaven van Phill Wickham

Beeld: Facebook Phil Wickham