Elke dag vakantie?!

Vakantie is een geweldige ontdekking, vind je niet?!

Vér weg van werk en de dagelijkse sleur genietend van vrijheid en ontspanning. Ik heb deze zomer samen met mijn gezin een heerlijke vakantie gehad op een boerderij in IJhorst. Waar we iedere dag konden genieten van lekker eten, de prachtige bossen en elkaar. ’s Avonds kon ik me onder het genot van een glas rode wijn geweldig laten inspireren door een aantal nieuwe boeken.

Hoe was jouw vakantie? Ik hoop dat jij minstens zo’n goede vakantie hebt gehad als ik met mijn gezin. Maar ik weet ook dat vakantie vieren een heuse levenskunst kan zijn. Want op de harde vloer van onze boerderij is behalve een bloempot, wijnglas en koffiemok ook mijn ‘onbezorgdheid’ gesneuveld. Want omwille van mijn status en door mijn ongeduld zorgde ik dat er binnen no-time weer nieuwe huisraad stond!

Voor ondernemers kan het ook lastig zijn om écht weg te zijn, je hebt nu eenmaal een belangrijke rol.Talloze zaken kunnen een optimale vakantie belemmeren. Zo vertelde een businessclub lid mij dat hij zijn vakantie moest onderbreken vanwege een inbraak in zijn bedrijf. Daarbij krijgen veel ondernemers door de rust en ontspanning een geweldige boost van hun creativiteit. Ineens vallen allerlei puzzelstukjes in elkaar, die je direct wilt gaan implementeren. Kortom, vakantie vieren kan lastig zijn.

Toch wens ik je een dagelijks vakantie moment toe! Waarbij je even loskomt van de dagelijkse sleur en geniet van alle goeds om je heen. Waardoor je verfrist wordt in het ondernemerschap en je bedrijf met juiste visie verder brengt. Daarbij wijs ik je graag op de Bron van het leven!

Psalm 36 vers 10: Want bij U is de bron van het leven, in Uw licht zien wij het licht.

Floris de Roover, relatiebeheerder bij Groot Nieuws Radio