De Nieuwe Morgen

Elke werkdag 06:00 De Nieuwe Morgen - Annemarie & Lukas

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

De Nieuwe Morgen

De Nieuwe Morgen

Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, een inspirerende overdenking en natuurlijk muziek. Annemarie Biljard (ma t/m do) en Lukas Kramer (vrijdag) begeleiden je bij het wakker worden.

Elke werkdag, 06:00 - 09:00 uur

Nieuws uit De Nieuwe Morgen

Arno van der Knaap: Leef vanuit je droom, niet vanuit je salaris

dream_unsplashmaandag 24 september 2018 07:30 In Leiden is komend weekend een bijeenkomst voor jonge leiders die Gods plan voor hun leven willen ontdekken. Hoe je dat ontdekt? Het begint altijd met een droom, vertelt voorganger Arno van der Knaap maandag bijG root Nieuws Radio. "Ik geloof dat God altijd zijn plan communiceert, en dat werkt meestal door dromen heen." Lees verder

Wat kun je doen tegen een herfstdip?

herfstbladerenvrijdag 21 september 2018 10:53 Wanneer de bladeren van de bomen vallen en de dagen korter worden, krijgen veel mensen last van een herfstdip. Je hebt dan minder zin om aan je dag te beginnen en alles lijkt te veel. Maar daar is volgens psychiater Marrita Harmannij van Eleos wat aan te doen. "Het is belangrijk om veel naar buiten te gaan en er echt op uit te gaan, ook al heb je er geen zin in." Lees verder

Annemarie Biljard

Annemarie Biljard

Bekijk deze presentator

Lukas Kramer

Reageren op De Nieuwe Morgen?

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.

Overdenkingen

Op werkdagen hoor je rond 07:50 en 08:50 een overdenking. Gemist? Luister terug op Groot Nieuws Gemist.

Maandag: Agnes Huizenga. Agnes is coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze ook spreker en nauw betrokken bij New Wine.

Dinsdag: Gert Hutten. Gert is directeur van stichting Tot Heil des Volks en predikant in de Koepelkerk in Arnhem. Elke dinsdag is hij te horen bij Groot Nieuws Radio met de overdenkingen.

Woensdag: David de Vos. David is evangelist, spreker en oprichter van Go and Tell, een organisatie die het evangelie verspreidt over de wereld. Elke woensdag is hij te horen in De Nieuwe Morgen.

Donderdag: Hans Alblas. De missie van Hans is om volgelingen van Jezus te inspireren en hen toe te rusten en te begeleiden in hun wandel met God. Onder de naam Omnicus is hij ook werkzaam als spreker, Bijbelleraar en geestelijk begeleider.

Vrijdag: Rob Favier, zanger en theoloog. Altijd een humoristische noot, maar dat gaat niet ten koste van het evangelie. Foto: GJvdTuuk/EO

Ochtendploeg

Elke werkdag bellen we 's ochtends om 06:35 uur met een lid van onze ochtendploeg! Hier stellen we ze kort voor.

Maandag: Marcel Kuckelkorn. Deze energieke collega is altijd onderweg, zo lijkt het. Heel af en toe laat hij zijn gezicht even zien in het gebouw van Groot Nieuws Radio maar verder is Marcel (48) vooral druk aan het werk met en voor de businesclubleden van Groot Nieuws Radio: betrokken zakenmensen die ons radiostation mede mogelijk maken. Maar hij heeft nog meer passies!

Dinsdag: Kimberley Kriek. Een roadtrip door Nieuw Zeeland stond al een tijdje op haar bucketlist. En nú is het de tijd om dat te doen! Kimberley Kriek (27) uit Leiden is op zoek naar het leven, naar zichzelf en naar God.

Woensdag: Eric van Otten. Brood bakken, daar was hij zijn hele leven al enthousiast over. Het christelijk geloof, dat was een ander verhaal. Tot bakker Eric van Otten (50) door een bijzondere ervaring in Zuid-Afrika God ontmoette. Inmiddels runt hij ook The Breadhouse, een stichting die voorziet in brood voor de allerarmsten in Zuid-Afrika en Armenië.

Donderdag: Gert Lagerweij. Met mensen heeft hij meer dan met auto’s. Toch runt Gert Lagerweij (48) uit Barneveld met enthousiasme zijn garagebedrijf. Dagelijks is hij daar te vinden op één dag in de week na want dan gaat hij naar de bijbelschool.

Vrijdag: Johanna de Kreij. Honden, kippen, honden en koeien... het is een vrolijke beestenboel op de boerderij van Johanna de Kreij uit het Groningse Sebaldeburen. Naast de zorg voor de dieren zorgt ze ook voor haar vijf kinderen.