De Nieuwe Morgen

Elke werkdag 06:00 De Nieuwe Morgen - Annemarie & Lukas

Nu speelt

You Know My Name (Live)
Luister

De Nieuwe Morgen

De Nieuwe Morgen

Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, een inspirerende overdenking en natuurlijk muziek. Annemarie Biljard (ma t/m do) en Lukas Kramer (vrijdag) begeleiden je bij het wakker worden.

Elke werkdag, 06:00 - 09:00 uur

Nieuws uit De Nieuwe Morgen

"Mijn taak is om het voor hen veilig te laten verlopen"

elsbethgrutekevrijdag 16 november 2018 09:25 Al de hele week praten we bij Groot Nieuws Radio over de verschillende visies op homoseksualiteit. Ook dominee en radiopresentator Elsbeth Gruteke maakte een hele ontwikkeling mee in haar denken over dit onderwerp. Vandaag wordt er in Nijkerk de studiedag Weet wat je Gelooft gehouden, waar gesproken wordt over dit onderwerp. Het doel? Meer eenheid, kennis en wederzijds begrip. Lees verder

"Bijbel biedt geen ruimte voor homoseksuele leefstijl"

homoseksualiteit_unsplwoensdag 14 november 2018 08:30 Homoseksualiteit, de een vindt dat de Bijbel er glashelder over is, de ander legt de teksten anders uit. Deze vrijdag is er een studiedag over homoseksualiteit en de kerk. Een van de spreker is Maarten Kater, theoloog, hoogleraar praktische theologie. "Ik zou niet weten hoe de Bijbel ruimte biedt voor een homoseksuele leefwijze", vertelt hij bij Groot Nieuws Radio. Tegelijkertijd brandt zijn hart voor deze mensen. Lees verder

Annemarie Biljard

Annemarie Biljard

Bekijk deze presentator

Lukas Kramer

Reageren op De Nieuwe Morgen?

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.

Overdenkingen

Op werkdagen hoor je rond 07:50 en 08:50 een overdenking. Gemist? Luister terug op Groot Nieuws Gemist.

Maandag: Agnes Huizenga. Agnes is coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze ook spreker en nauw betrokken bij New Wine.

Dinsdag: Gert Hutten. Gert is directeur van stichting Tot Heil des Volks en predikant in de Koepelkerk in Arnhem. Elke dinsdag is hij te horen bij Groot Nieuws Radio met de overdenkingen.

Woensdag: David de Vos. David is evangelist, spreker en oprichter van Go and Tell, een organisatie die het evangelie verspreidt over de wereld. Elke woensdag is hij te horen in De Nieuwe Morgen.

Donderdag: Hans Alblas. De missie van Hans is om volgelingen van Jezus te inspireren en hen toe te rusten en te begeleiden in hun wandel met God. Onder de naam Omnicus is hij ook werkzaam als spreker, Bijbelleraar en geestelijk begeleider.

Vrijdag: Rob Favier, zanger en theoloog. Altijd een humoristische noot, maar dat gaat niet ten koste van het evangelie. Foto: GJvdTuuk/EO

Ochtendploeg

Elke werkdag bellen we 's ochtends om 06:35 uur met een lid van onze ochtendploeg! Hier stellen we ze kort voor.

Maandag: Marcel Kuckelkorn. Deze energieke collega is altijd onderweg, zo lijkt het. Heel af en toe laat hij zijn gezicht even zien in het gebouw van Groot Nieuws Radio maar verder is Marcel (48) vooral druk aan het werk met en voor de businesclubleden van Groot Nieuws Radio: betrokken zakenmensen die ons radiostation mede mogelijk maken. Maar hij heeft nog meer passies!

Dinsdag: Kimberley Kriek. Een roadtrip door Nieuw Zeeland stond al een tijdje op haar bucketlist. En nú is het de tijd om dat te doen! Kimberley Kriek (27) uit Leiden is op zoek naar het leven, naar zichzelf en naar God.

Woensdag: Eric van Otten. Brood bakken, daar was hij zijn hele leven al enthousiast over. Het christelijk geloof, dat was een ander verhaal. Tot bakker Eric van Otten (50) door een bijzondere ervaring in Zuid-Afrika God ontmoette. Inmiddels runt hij ook The Breadhouse, een stichting die voorziet in brood voor de allerarmsten in Zuid-Afrika en Armenië.

Donderdag: Gert Lagerweij. Met mensen heeft hij meer dan met auto’s. Toch runt Gert Lagerweij (48) uit Barneveld met enthousiasme zijn garagebedrijf. Dagelijks is hij daar te vinden op één dag in de week na want dan gaat hij naar de bijbelschool.

Vrijdag: Johanna de Kreij. Honden, kippen, honden en koeien... het is een vrolijke beestenboel op de boerderij van Johanna de Kreij uit het Groningse Sebaldeburen. Naast de zorg voor de dieren zorgt ze ook voor haar vijf kinderen.