Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Remember To Remember
Luister

Luister via DAB+ in heel Nederland

Luister jij al via DAB+ naar Groot Nieuws Radio? Je kunt in heel Nederland je favoriete christelijke radiostation ontvangen in goede kwaliteit en zonder ruis via DAB+. Het digitale signaal kun je gratis uit de lucht halen. Wel heb je een nieuw radiotoestel nodig die het DAB+ signaal kan ontvangen. Op deze pagina beantwoorden we een aantal belangrijke vragen over DAB+.

Wil je een DAB+ radio kopen? Kijk ook op deze pagina voor verschillende modellen.

Wil je weten of DAB+ voor jou de beste optie is? Doe de Luisterwijzer en ontdek het!

Waar vind ik Groot Nieuws Radio op DAB+?

Je vindt Groot Nieuws Radio onder de naam 'GNR' of 'GrootNieuwsRadio'. Mogelijk moet je de zenderlijst opnieuw inladen om Groot Nieuws Radio te zien staan. Mogelijk vind je meerdere keren Groot Nieuws Radio in je lijst, omdat Groot Nieuws Radio via verschillende netwerken (o.a. 11C en 6B) uitzendt.

Hoe is de ontvangst van DAB+?

Groot Nieuws Radio zendt uit via netwerk van de landelijke commerciële radiostations, waar ook Radio 538, Qmusic en BNR Nieuwsradio onder vallen. Dit netwerk is landelijk dekkend (> 97 procent). In de periode voor 1 januari 2018 is het netwerk fors verbeterd en is ook de binnenhuisontvangst een stuk beter.

Help! Het lukt me niet om Groot Nieuws Radio te ontvangen.

Krijg je de melding 'Service not available'? Of krijg je geen geluid uit je radio? Een tip die we vaak aanraden is om de zenderlijst opnieuw in te laden in je DAB+ radio. Alle beschikbare zenders in jouw regio worden dan opgeslagen in je radiotoestel. Daarna kun je weer naar Groot Nieuws Radio luisteren via DAB+.

Het kan zijn dat je Groot Nieuws Radio meerdere keren in de zenderlijst tegenkomt. Het ene netwerk (11C) is het landelijke netwerk, het tweede (6B) is een regionaal netwerk in noorden en midden van Nederland. Selecteer de zender die voor jou het beste ontvangst geeft.

Blijft Groot Nieuws Radio uitzenden via de middengolf?

Nee, op termijn gaat de zendmast uit en zal het stil zijn op 1008 AM. Gelukkig blijven we nog tot en met 1 januari 2019 uitzenden via de middengolf, zodat elke luisteraar genoeg tijd heeft om over te stappen op een ander uitzendkanaal. Dat kan DAB+ zijn, maar Groot Nieuws Radio is ook te ontvangen via je computer, laptop, smartphone, internetradio, interactieve televisie en de analoge kabel. Doe de Luisterwijzer om te ontdekken wat voor jou de beste optie is.

Hoe kom ik aan een DAB+ radio?

Je kunt onder andere via Groot Nieuws Radio een DAB+ aanschaffen. We werken daarvoor samen met Audio Centrum Veeneendaal. Bekijk hier de modellen die we aanbieden. Daarnaast worden er (bijna) elke (online) elektronicazaak DAB+ radio's verkocht. Laat je informeren door de verkoper.

Is een DAB+ radio niet lastig te bedienen?

Nee, het is makkelijker zelfs dan het bedienen van een transistorradio. Je hoeft niet meer handmatig te zoeken naar de juiste frequentie. Na het inladen van alle beschikbare zenders in jouw regio, kun je met de pijltjestoesten de zender Groot Nieuws Radio selecteren.