Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Love Me Good (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Michael W. Smith Love Me Good (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Love Me Good (Acoustic)
Luister

Groot Nieuws Radio weekoverzicht

Luister drie goede gesprekken van week 17

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 27 april 2018 06:00

Is er nog een mooi gesprek dat ik ├ęcht moet terugluisteren dit weekend? Jazeker! Deze week wordt er veel feestgevierd. Bij de SGP die honderd jaar bestaat, bij de Vrije Evangelische Gemeente in Kampen die 75 jaar bestaat en tot slot Willem-Alexander die vijf jaar koning is. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Heb je een gesprek gemist? Terugluisteren kan hier! Goed weekend!

1. SGP 100 jaar

Het was feest bij de SGP deze week: honderd jaar geleden werd in Middelburg de Staatkundig Gereformeerde Partij opgericht. Annemarie sprak in De Nieuwe Morgen met Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer. "Menselijk gesproken had het ook uit elkaar kunnen spatten. Ik vind het heel bijzonder dat men elkaar heeft weten vast te houden", vertelde hij. 

Het hele gesprek met Kees van der Staaij kun je hier terugluisteren.

2. Vrije Evangelische Gemeenten

Welke plek hebben de Vrije Evangelische Gemeenten in het kerkelijk landschap? Deze week vierde de Vrije Evangelische Gemeente in Kampen feest, omdat ze 75 jaar bestaan. Voorganger Sjoerd van der Velde vertelde in De Nieuwe Morgen over het ontstaan en wat deze gemeentes nou kenmerkt. "Juist naast enerzijds protestantse kerken, waar we van harte mee samenwerken, maar ook met baptisten, het Leger des Heils en andere evangelische gemeenten. Daar tussenin, in de kerkvorm en de wijze waarop je gemeente bent, daar is zeker ruimte voor Vrije Evangelische Gemeenten."

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

3. Willem-Alexander 5 jaar koning

Vrijdag is het Koningsdag! Met koningshuisdeskundige Josine Droogendijk blikten we donderdag terug op de afgelopen vijf jaar waarin Willem-Alexander onze koning is. "Hij grapt met mensen van een breiclub maar tegelijkertijd praat hij ook met ministers over gevoelige onderwerpen. Dat is zijn kracht. Hij zoekt contact met de bevolking."

Het hele gesprek met Josine Droogendijk kun je hier terugluisteren.