Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Amazing Grace (My Chains Are Gone)
Luister

Groot Nieuws Radio weekoverzicht

Luister drie goede gesprekken van week 46

3gesprekken_sept2018vrijdag 16 november 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je, als het even kan, écht even terug moet luisteren. Deze week praten we bij Groot Nieuws Radio over homoseksualiteit. Robert Plomp is te gast in De Nieuwe Morgen. Stress is beroepsziekte nummer één, volgens TNO. Coach Vanessa Wijnberger vertelde waarom het zo belangrijk is om je brein rust te geven. En dominee Arjan Plaisier had het over christelijke principes.

1. "Gods liefde is voor homo én hetero"

Het is een spannende week in de discussie homoseksualiteit en de kerk. De synode van de Protestantse Kerk spreekt over het zegenen van homoparen. Komende vrijdag is er ook een studiedag over dit onderwerp. Blogger en schrijver Robert Plomp is een van de sprekers. "Mijn boodschap zal zijn dat het huwelijk iets vertelt over Gods liefde en trouw, niet over onze liefde en trouw."

Meer informatie vind je op weetwatjegelooft.nl. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

2. "Pauze heb je nodig om brein rust te geven"

Stress is TNO beroepsziekte nummer één, volgens TNO. De PvdA wil daarom in de wet vastleggen dat werknemers het recht hebben om onbereikbaar te zijn. En het is ook nog eens de Week van de Werkstress. Hoe voorkom je dat je futloos thuis komt na een dag werken? "Die pauze heb je echt nodig om je brein even de rust te geven", vertelt coach Vanessa Wijnberger bij Groot Nieuws Radio.

Het gesprek met Vanessa Wijnberger kun je hier terugluisteren.

3. Kunnen christelijke principes in de loop der tijd veranderen?

Toneel blijft uit den boze, zo was vorige week te lezen in het RD. Dominee Meeuse nam de stelling in dat normen niet veranderen omdat de tijd veranderd. Maar is dat zo? Kun je als christen tot een hernieuwd inzicht komen over bepaalde onderwerpen? Dominee Arjan Plaisier, oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, reageert bij Groot Nieuws Radio. "Je moet je steeds weer opnieuw afvragen: wat wil God in deze situatie in mijn leven?"

Het hele gesprek met ds. Arjan Plaisier kun je hier terugluisteren.