In de Stille Week staan christenen wereldwijd stil bij het lijden en sterven van Jezus. Normaal worden in kerken vieringen en vespers gehouden om samen tijd voor bezinning te hebben als voorbereiding op het Paasfeest. Groot Nieuws Radio zendt daarom in deze week elke avond tussen 20:00 en 21:00 uur een programma uit waarin het lijden en offer van Jezus centraal staat. Jezus, die als Goede Herder zijn leven gaf voor zijn schapen.

Het gebruikte materiaal is gemaakt door ds. Jan Kronenberg (Leeuwarden) en te vinden op www.stilleweek.nl.

Op woensdagavond is er – zoals elke woensdag in deze coronacrisis – extra aandacht en ruimte voor gebed. Op donderdag willen we graag samen het avondmaal vieren. Thuis kun je brood en wijn (of druivensap) klaarzetten en meedoen met de maaltijd die Jezus instelde om zijn lijden en sterven te herdenken. Op Goede Vrijdag wordt het lijdensverhaal verteld met teksten uit de Bijbel  en passende muziek.

De uitzendingen in de Stille Week (maandag 6 april t/m zaterdag 11 april) worden gepresenteerd door Hans van Vuuren. Groot Nieuws Radio is te ontvangen via de website, app, interactieve tv en DAB+. Kijk hier voor alle luisteropties.

Muziek in de Stille Week

Groot Nieuws Radio heeft verschillende afspeellijsten op Spotify, waaronder een lijst met muziek die past bij de lijdenstijd en Pasen. Luisteren kan hier. In de afspeellijst vind je muziek van onder andere Elevation Worship, Sela, Pearl Jozefzoon en Chris Tomlin.

Beeld: Unsplash