Nog dagelijks wordt Ben Ketting herinnerd aan de jaren waarin hij het EO-kinderprogramma Prinsen & Prinsessen presenteerde. In de tijd dat het evangelie onverbloemd op tv kon worden uitgezonden. “Dan sta ik in de supermarkt en komt er iemand naar me toe: jij bent toch die man van de kinderliedjes?”

In het programma Brandstof blikte Ben Ketting maandag terug op de tijd dat hij bij de EO werkte en onder andere het liedjesprogramma Prinsen & Prinsessen mocht maken.

Zaterdagavond

“Het programma werd uitgezonden op zaterdagavond om zeven uur of half acht. We konden precies bepalen wat we wilden in het programma. Of we nou tien keer Jezus noemden of ‘God is de enige God’, wat voor liedjes we ook zongen, dat mochten we zelf weten. Niemand bepaalde dat voor ons”, vertelt Ben Ketting bij Groot Nieuws Radio.

“Nu heb je netmanagers die zeggen: ik wil een breed programma voor een breed publiek. Toen Zappelin kwam, was het programma Prinsen & Prinsessen afgelopen, want dat was een smal programma. Het was een programma gericht op de achterban, terwijl er ook een heleboel andere kinderen in die stroom meekeken en iets te weten kwamen over God.”

Bekijk hier het openingslied van Prinsen & Prinsessen. De tekst gaat na de video verder.

Effect zien

Ben Ketting is er zeker van dat Prinsen & Prinsessen veel impact heeft gehad. “Liedjes beklijven, die blijven vastzitten. Die stop je ergens in je hoofd en op het moment dat je het nodig hebt, schiet de tekst je weer te binnen. Dat is het mooie van het programma geweest: je mag in een leven van een jong iemand later effect zien.”

In Brandstof vertelde Ben Ketting ook over het afscheid bij de EO, zijn huidige werk als freelancer (onder andere bij Groot Nieuws Radio) en hoe hij omgaat met de verslaving van zijn zoon. Het hele gesprek met Ben Ketting kun je hier terugluisteren.

Ben Ketting presenteert bij Groot Nieuws Radio elke zaterdagochtend het programma Mens & Missie.

Beeld: Gertjan van Ginkel