Jan Brons startte vijftien jaar geleden een voedselbank in Nijkerk. Dat is iets dat hij zelf niet zag aankomen een aantal jaar daar voor. Twintig jaar geleden werd Jan namelijk op straat gezet door zijn vrouw, omdat ze zijn verslaving zat was. “Mijn wereld stortte in. Opeens stond ik op straat. De dag erna kwam ik iemand tegen op straat die zei: Jij hebt Jezus nodig. Toen hoorde ik voor het eerst het evangelie op zo’n manier, dat het mijn hart raakte. Dit zou mijn leven veranderen.”

Hij vertelde erover in Blessings, waar deze maand getuigenissen gedeeld worden onder de noemer ‘Waar was God in goede en slechte dagen?’ Sinds de ontmoeting op straat keerde het leven van Jan zich totaal om. “Ik wilde het leven met Jezus, en de man zei: “Nu is de Geest van God terug, en die is sterker dan de geest van verslaving. Ik, met mijn gereformeerde achtergrond, dacht: oeh, wat ga je doen? Hij ging voor me bidden, ik merkte eigenlijk niks, maar toen ik thuis kwam voelde ik zoveel vrede en blijdschap in mijn hart. De verslaving was in één klap weg.”

“Toen ben ik er met beide benen erin gesprongen. ik was niet meer te stoppen. Na zeven jaar dit leven bad ik: ik wil dit aan iedereen vertellen, maar hoe? Toen kreeg ik de gedachte: begin een voedselbank. En mijn voorganger had in diezelfde week dezelfde gedachte gekregen, en ik dacht: dat zal wel niet toevallig geweest zijn.”

Luister hier het hele verhaal van Jan terug:

 Afbeelding: Unsplash.com