Zondag viel Rob Favier van zijn racefiets. Wat bleek: hij had opnieuw een hartinfarct. Gelukkig werd hij op tijd door voorbijgangers gevonden. Vrijdag wordt hij geopereerd, en hij vraagt om gebed voor de operatie en zijn gezondheid. Lukas Kramer sprak hem vrijdagochtend in De Nieuwe Morgen.

Geluk gehad

Het is de derde keer dat Favier problemen met zijn hart heeft. “Ik heb er alles aan gedaan om dit te voorkomen, maar dat is helaas niet gelukt. Het is genetisch. Vandaag wordt ik gedotterd, en dan ga ik aan mijn derde leven beginnen.”

De hartinfarct kwam volledig onverwacht. “Ik was gewoon aan het fietsen. Het was lekker weer en mijn hartslag was goed. En opeens werd ik wakker op de straat. Ik heb mezelf niet beroerd voelen worden. Zo bizar als je niet merkt dat je out gaat.” Dat het ook anders had kunnen aflopen beseft hij zich maar al te goed. “Als het op een stil buitenweggetje was gebeurd, was ik er waarschijnlijk niet meer geweest.”

Gedragen door gebed

Over de operatie maakt hij zich geen zorgen, want die heeft hij vaker gehad. Wel is het emotioneel erg zwaar. Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan de gebedsoproep op Groot Nieuws Radio om voor Rob te bidden, en dat raakt hem diep: “Als je zoveel lieve reacties krijgt van mensen die voor je bidden, dan word je echt gedragen.” Hij bedankt dan ook iedereen die voor hem gebeden heeft de afgelopen week. Als de operatie goed verloopt, mag Rob zaterdag al naar huis. En dan moet hij voorlopig even rustig aan doen.

Rob Favier is al lang betrokken bij het werk van Groot Nieuws Radio. Iedere vrijdagochtend hoor je zijn overdenking in het programma De Nieuwe Morgen.

Luister hier het hele gesprek met Rob Favier terug:

Beeld: Facebookpagina Rob Favier