Nu op Groot Nieuws Radio

Zaterdag & zondag 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis Daar Ruist Langs De Wolken
Luister

't Heerlijk Loflied

't Heerlijk Loflied

Elke zaterdag- en zondagavond gaat Hans van Vuuren op zoek naar de verhalen rondom koor- en kerkmuziek. In de rubriek 'De Muziekstandaard' bespreken bekende muzikanten nieuwe liederen. Onder andere Marco den Toom, Marjolein de Wit en Arjan & Edith Post werken hier aan mee.

Elke zaterdag en zondag, 19:00 - 20:00

Te gast in 't Heerlijk Loflied

Zaterdag 23 september: Een interview met Bert Moll (jubileumconcert 40 jaar dirigent). 'De Muziekstandaard' met Peter Burger.

Zondag 24 september: Een interview met Martin Mans, dirigent van de Gouwe Stem, die deze week de CD van de Week is. 'De Muziekstandaard' met Marco den Toom.

Nieuws uit 't Heerlijk Loflied

Edith Post: Tijdens de Matthäus Passion voel ik het lijden van Jezus

edithpostzondag 17 september 2017 19:55 "Reinbert de Leeuw heeft gekozen voor een héél langzaam tempo en dan komt het nóg meer binnen." Aan het woord is trompettiste Edith Post, die afgelopen weekend in 't Heerlijk Loflied haar gedachten deelde over de Matthäus Passion van deze dirigent, die begin dit jaar in een uitgebreide tv-documentaire zichtbaar worstelde met het 'het gevoel' dat de muzikale lijdensweg moest hebben. Edith vindt dat hij het 'juiste gevoel' gevonden heeft. Lees verder

Jan Quintus Zwart: 'Bovenkerk moet weer van álle Kampenaren worden'

Jan Quintus Zwartzaterdag 16 september 2017 19:55 "De Bovenkerk is doorgaans eigendom geweest van een kerkelijke gemeente, met als gevolg dat een grote groep van de bevolking denkt: die kerk is niet van ons." Jan Quintus Zwart, dirigent en manager van de Bovenkerk, sprak zaterdag in ’t Heerlijk Loflied over zijn zorgen over de toekomst van de kerk. "Ik vind het nu de uitdaging om te zorgen dat de Bovenkerk álle Kampenaren weer het gevoel geeft dat die kerk wél van hun is. Al komen ze er misschien niet zondags, die kerk hoort wel bij Kampen." Lees verder

 

Bekijk hier een overzicht van gesprekken uit 't Heerlijk Loflied

Reageren op 't Heerlijk Loflied

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.

Hans van Vuuren

Hans van Vuuren

Bekijk deze presentator