Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 16:00 Zomerradio - Non-stop

Nu speelt

2nd Chapter Of Acts Rod And Staff
Luister

Hoe luister ik Groot Nieuws Radio?

Dat kan via 1008 AMDAB+analoge kabelinteractieve televisie, de computer, op je telefoon of tablet en op nog meer apparaten.

Wil je weten wat voor jou de beste manier is om te luisteren? Doe de Luisterwijzer!

 


Luister via de middengolf op 1008 AM

Je kan thuis en onderweg luisteren naar Groot Nieuws Radio via de middengolf. Selecteer AM of MW op je radio. Navigeer naar de frequentie 1008. Je luistert nu naar Groot Nieuws Radio!

3 tips om de ontvangst te verbeteren:

 • Draai de AM-antenne op het toestel, of draai het toestel zelf. Je kan ook de radio in de buurt van een raam plaatsen. Vermijd plekken waar andere elektronische apparatuur staat.
 • Sluit een buitenantenne voor de middengolf aan, als hiervoor een aansluiting aanwezig is. Je kan ook een lange metalen draad aansluiten op de antenne-aansluiting. Een elektronicazaak in de buurt kan je verder helpen.
 • Draagbare radio's of wereldontvangers kunnen het makkelijkst de middengolf ontvangen. Deze zijn verkrijgbaar in elektronicazaken en winkels met huishoudelijke artikelen.

Groot Nieuws Radio blijft tot 1 januari 2019 uitzenden via de middengolf. Daarna zal de mast uitgeschakeld worden en is DAB+ de enige manier om Groot Nieuws Radio te ontvangen via de vrije ether.


Luister in goede kwaliteit via DAB+

Je kunt in heel Nederland via DAB+ naar Groot Nieuws Radio luisteren. Het voordeel is dat je het signaal gratis uit de lucht kunt halen (je hebt geen internet nodig) en dat de kwaliteit van het geluid een stuk beter is dan via de middengolf. Via DAB+ luister je zonder kraak en ruis naar Groot Nieuws Radio. Om Groot Nieuws Radio via DAB+ te ontvangen is het nodig om de zenderlijst op je radio opnieuw in te laden.

Groot Nieuws Radio zendt uit via de volgende DAB+ kanalen:

 • 6B - naam: GROOTNIEUWSRADIO (regionaal, midden en noordoost-Nederland)
 • 11C - naam: GrootNieuwsRadio (landelijk commercieel)
 • 12B - naam: GNR test (randstad, west-Nederland)

De radio zal niet automatisch het meest sterke kanaal kiezen, je moet zelf het kanaal selecteren dat het sterkste signaal geeft in jouw regio. Blijf je problemen ondervinden, wil je dit naar ons terugkoppelen via dit reactieformulier?


Tune in via de analoge kabel

In bepaalde gemeenten is Groot Nieuws Radio ook te ontvangen op de analoge kabel via Ziggo op de frequentie 98.6. Bekijk het zenderoverzicht van Ziggo of dat ook het geval in jouw gemeente is.


Ontvang Groot Nieuws Radio via interactieve televisie

Heb je interactieve tv van KPN, XS4ALL, Telfort, Solcon of DELTA? Dan kun je ook via je televisie luisteren naar Groot Nieuws Radio. Helaas zijn we nog niet te horen via andere providers.

 • KPN: kanaal 829
 • XS4ALL: kanaal 829
 • Telfort: kanaal 829 of kanaal 1039
 • Solcon: kanaal 1036
 • DELTA: kanaal 937

Luister Groot Nieuws Radio via je computer

Groot Nieuws Radio kun je eenvoudig beluisteren op je computer of laptop. Surf naar grootnieuwsradio.nl en klik op de oranje luisterknop bovenaan de pagina.

Je kunt ook via een mediaplayer zoals iTunes of Windows Media Player luisteren. De link van onze stream (192 kbps MP3) is: http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8000/live.m3u


Schakel in op je telefoon of tablet

Ook op je mobiele telefoon en tablet kun je luisteren naar Groot Nieuws Radio. Download onze eigen app voor iOS of Android. Je kunt ook luisteren via de app TuneIn Radio. Deze gratis applicatie is beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone, Blackberry en Amazon Kindle.

Nog een mogelijkheid: surf naar www.grootnieuwsradio.nl en klik op de luisterknop en selecteer de lage kwaliteitsstream (64 kbps). Deze stream is erg geschikt als je via een 3G- of 4G-verbinding luistert. Met je iPhone en iPad kun je meteen luisteren via onze website.

De link van onze lage kwaliteitsstream (96 kbps AAC HE) is http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8050/live.m3u. Met een bundel van 1 GB kun je ongeveer 24 uur luisteren.


Andere apparaten

Met de app TuneIn Radio kun je ook op internetradio's, audiosystemen en bepaalde televisies naar Groot Nieuws Radio luisteren. Selecteer hieronder het type apparaat en download de app:


Vragen over ontvangst

Heb je vragen over het ontvangen van Groot Nieuws Radio? Of ervaar je problemen met de ontvangst? Vul dan onderstaand formulier in.

Let op! Beschrijf nauwkeurig je probleem, vermeld de (eventuele) meldingen die je krijgt en met welk apparaat je luistert. Alleen dan kan je vraag in behandeling worden genomen.

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.