Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Amy Grant Thy Word
Luister

Hoe luister ik Groot Nieuws Radio?

Dat kan onder andere via DAB+, internetradiocomputertelefoon of tabletinteractieve televisie en 1008 AM. Op deze pagina lees je meer informatie over alle mogelijkheden om te luisteren naar Groot Nieuws Radio.

Wil je weten wat voor jou de beste manier is om te luisteren? Doe de Luisterwijzer!

DAB+

Je kunt in heel Nederland via DAB+ naar Groot Nieuws Radio luisteren. Het signaal haal je gratis uit de lucht en de geluidskwaliteit is een stuk beter dan je gewend bent van de middengolf. Om Groot Nieuws Radio via DAB+ te ontvangen is een DAB+ radio nodig.

Groot Nieuws Radio zendt uit via verschillende DAB+ kanalen. Kies zelf welk kanaal in jouw regio de beste ontvangst geeft.

  • 6B - naam: GROOTNIEUWSRADIO (regionaal, midden en noordoost-Nederland)
  • 11C - naam: GrootNieuwsRadio (landelijk commercieel)
  • 12B - naam: GNR test (randstad, west-Nederland)

Computer

Groot Nieuws Radio kun je eenvoudig beluisteren op je computer of laptop. Ga naar grootnieuwsradio.nl en klik op de oranje luisterknop bovenaan de pagina. Je kunt ook via een mediaplayer zoals iTunes of VLC Player luisteren. De link van onze stream (192 kbps MP3) is: http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8000/live.m3u


Internetradio

Heb je thuis een internetradio? Of overweeg je een exemplaar aan te schaffen? Groot Nieuws Radio is ook via de internetradio te ontvangen. En leuke bijkomstigheid: ook het christelijke jongerenstation Seven FM is te ontvangen via internetradio.


Telefoon of tablet

Ook op je mobiele telefoon en tablet kun je luisteren naar Groot Nieuws Radio. Download onze eigen app voor iOS of Android. Je kunt ook luisteren via de gratis app TuneIn Radio. Deze gratis applicatie is beschikbaar voor onder andere iOS, Android en Windows Phone.

Nog een mogelijkheid: surf naar www.grootnieuwsradio.nl en klik op de luisterknop en selecteer de lage kwaliteitsstream (64 kbps). Deze stream is erg geschikt als je via een 3G- of 4G-verbinding luistert.

De link van onze lage kwaliteitsstream (96 kbps AAC HE) is http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8050/live.m3u. Met een bundel van 1 GB kun je ongeveer 24 uur luisteren.


Analoge kabel

In bepaalde gemeenten is Groot Nieuws Radio ook te ontvangen op de analoge kabel via Ziggo op de frequentie 98.6 Mhz. Het gaat om deze gemeenten: Apeldoorn, Ede, Epe, Heerde, Renkum, Rheden, Rozendaal, Voorst en Wageningen.


Interactieve televisie

Heb je bij je internetprovider ook een abonnement voor interactieve tv afgelsoten? Dan kun je via je tv naar Groot Nieuws Radio luisteren. Bij deze providers zijn we op dit moment te horen.

  • KPN: kanaal 829
  • XS4ALL: kanaal 829
  • Telfort: kanaal 829 (witte afstandsbediening of kanaal 1039 (zwarte afstandsbediening)
  • Solcon: kanaal 1036
  • DELTA: kanaal 937

Middengolf (1008 AM)

Tot 1 januari 2019 kun je thuis en onderweg luisteren naar Groot Nieuws Radio via de middengolf. Selecteer AM of MW op je radio en navigeer naar de frequentie 1008. Op 1 januari 2019 gaat de stekker uit de middengolfzender en wordt de mast uitgeschakeld. Daarom is het belangrijk om over te stappen naar een andere manier van luisteren, bijvoorbeeld luisteren via internet of DAB+.


Satellietschotel

In heel Europa kun je Groot Nieuws Radio ook ontvangen via de satellietschotel. Gebruikers van Joyne kunnen afstemmen door middel van een geïnstalleerde satellietontvangen en schotelset. Meer informatie vind je op de website van Joyne.


Vragen over ontvangst

Heb je vragen over het ontvangen van Groot Nieuws Radio? Of ervaar je problemen met de ontvangst? Vul dan onderstaand formulier in.

Let op! Beschrijf nauwkeurig je probleem, vermeld de (eventuele) meldingen die je krijgt en met welk apparaat je luistert. Alleen dan kan je vraag in behandeling worden genomen.

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.