Zo luister je Groot Nieuws Radio

Elke dag hoor je bij Groot Nieuws Radio de beste christelijke muziek en goede gesprekken. Luister Groot Nieuws Radio via een DAB+ of internetradio, de app, de site of interactieve televisie. Daarnaast kun je ook afstemmen op Groot Nieuws Radio Non-stop via internet. Op deze pagina lees je meer over deze manieren van luisteren.

Luister via DAB+

Groot Nieuws Radio ontvang je in heel Nederland via DAB+, een digitaal signaal dat je gratis uit de lucht haalt. Daarvoor heb je wel een DAB+ radio voor thuis of DAB+ adapter in de auto nodig.

Net als alle andere commerciële radiozenders zendt Groot Nieuws Radio uit via het landelijke 11c-netwerk. Daarnaast kun je ons ook horen via het regionale 12B-netwerk in de randstad en in het westen van Nederland. Schakel tussen de twee netwerken om te ontdekken welke zender het beste ontvangst geeft.

Het DAB+ netwerk in Nederland is nog in opbouw. Mogelijk dat je nog niet op alle plekken optimale ontvangst hebt. Voor thuis adviseren we je om via internet te luisteren.

Download de app

Pak je smartphone of tablet er maar bij en download nu de Groot Nieuws Radio app voor iOS of Android! Via de app kun je thuis en onderweg luisteren naar Groot Nieuws Radio, Groot Nieuws Radio Non-stop en Seven FM. Luister je via een mobiele 4G-verbinding? Zorg dat je een ruime databundel hebt. Download hier de app voor iOS en hier de app voor Android.

Luister online

Klik op de luisterknop op onze site en schakel snel in op de stream van Groot Nieuws Radio. Wist je dat Groot Nieuws Radio ook te vinden is via bijna elke internetradio? Met een stabiele internetverbinding ben je altijd verzekerd van een goed geluid!

Dit zijn de directe url’s naar de streams:

 • Groot Nieuws Radio (MP3, 128 kbps): http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8000/live.m3u
 • Groot Nieuws Radio (AAC, 64 kbps): http://grootnieuwsradio.streampartner.nl:8050/live.m3u
 • Groot Nieuws Radio Non-stop (AAC, 128 kbps): http://media04.streampartner.nl:8080/live.m3u
 • Groot Nieuws Radio Non-stop (MP3, 128 kbps): http://media04.streampartner.nl:8082/live.m3u

Interactieve televisie

Heb je een abonnement voor interactieve tv afgesloten? Bij een aantal providers kun je dan ook naar Groot Nieuws Radio luisteren, gewoon via je televisie.

 • Ziggo: kanaal 860 of kanaal 1860
 • KPN: kanaal 829
 • XS4ALL: kanaal 829
 • Telfort: kanaal 829 of kanaal 1039
 • Solcon: kanaal 1036
 • DELTA: kanaal 937
 • Kabelnoord: kanaal 844
 • SKV: kanaal 328 of kanaal 1328

Luister je via Ziggo? Mogelijk moet je dan een software update uitvoeren om Groot Nieuws Radio te kunnen ontvangen.

Analoge kabel

In een aantal gemeenten is Groot Nieuws Radio ook te ontvangen via de analoge kabel van Ziggo op de frequentie 98.6 Mhz. Het gaat om deze gemeenten: Apeldoorn, Ede, Epe, Heerde, Renkum, Rheden, Rozendaal, Voorst en Wageningen.

In Veendam is Groot Nieuws Radio te ontvangen op de analoge kabel op frequentie 105.4 Mhz.

Satellietschotel

In heel Europa kun je Groot Nieuws Radio ook ontvangen via de satellietschotel. Gebruikers van Joyne kunnen afstemmen door middel van een geïnstalleerde satellietontvanger en schotelset. Meer informatie vind je op de website van Joyne.


Nog vragen over luisteren?

Heb je na het lezen van deze uitleg nog vragen over hoe je naar Groot Nieuws Radio kan luisteren? Vul dan het onderstaande formulier in. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.