Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Alisa Turner Only My Jesus
Luister

Sara Groves - Abide With Me

Sara Groves - Abide With Memaandag 15 januari 2018 00:00

Zoals de titel van het album al doet vermoeden, komen op het nieuwe album van Sara Groves geschiedenis, herinneringen en traditie samen. 'Abide With Me' is dan ook niet enkel een verwijzing naar een van de bekendste hymnes, maar de titel verwijst ook naar het verlangen van Sara om te blijven omarmen wat mooi was en mooi mag blijven.

Uiteraard doelt ze daarmee op de verzameling oude kerkliederen die haar kracht gaven in een moeilijke periode in haar leven, maar er zit meer geschiedenis in dit album. Zo is het album opgenomen in een 105 jaar oude kerkje in Minnesota, dat Sara met haar man Troy een aantal jaar geleden kocht. In 'Art House North' worden nu regelmatig concerten, bijeenkomsten, dansavonden en diners voor de buurt georganiseerd om de gemeenschapszin van de wijk te vergroten.

In diezelfde lijn heeft het lied 'He's Always Been Faithful' een nieuw leven gekregen. Het lied stond al op haar album 'Conversations' uit 2001. Sara legt uit: "Het was nooit een radiosingle, maar toch is het bij concerten het meest aangevraagde lied. Ik heb dat door de jaren heen echt meer dan duizend keer live gespeeld. Het is een lied geworden dat voor mij bijna 20 jaar herinneringen met zich meedraagt."

Op 'Abide With Me' horen we Sara uiteraard in haar ingetogen stijl, zichzelf ondersteunend op piano. Nieuw is wel dat ze zich hier en daar laat vergezellen door een heus koor. Wat ons betreft slaagt Sara in haar missie: Wat mooi is, blijft mooi. En wat mooi was, krijgt nieuwe glans.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via