Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:49 - 22:49 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Corné van der Giessen, Leon Koppelman & Jan Peter Teeuw - Tricolore II

Corné van der Giessen, Leon Koppelman & Jan Peter Teeuw - Tricolore IImaandag 05 maart 2018 17:00

Vijf jaar nadat dit muzikale trio voor het eerst van zich liet horen, ligt er een vervolg op dat debuutalbum, dat destijds ook voor een Zilveren Duif genomineerd werd. 'Tricolore' is een muzikale samenwerking van panfluitisten Corné van der Giessen en Leon Koppelman, met Jan Peter Teeuw op het orgel. Corné pakt ook hier en daar de accordeon erbij, terwijl Leon soms achter de harp springt.

Het resultaat is een afwisselend instrumentaal album dat zich niet per se beperkt tot geestelijke muziek, maar muzikaal kriskras door culturen gaat. Zo heeft 'Dance Of The Merry Mascots' Aziatisch gevoel, is 'Prayer' gebaseerd op een Oekraïens gebedslied, gedenkt de 'Elegy' van Nobuyuki Tsujii de slachtsoffers van de tsunami in Japen, terwijl we met Von Beethoven, Mozart en Strauss ook weer bij de grote klassieke componisten langsgaan.

De Fransman Eric Levi leverde het stuk 'I Believe', Vangelis 'Chariots Of Fire'. Cultureel Interessant is ook Moritz Moskowski, die als kind van Joodse ouders in Wroclaw geboren werd. Dat hoort nu bij Polen, maar was destijds nog Duitsland. Een huwelijk met een Francaise bracht hem in Parijs, terwijl drie van zijn bekendste 'Spaanse Dansen' door Corné, Leon en Jan Peter op Tricolore worden meegenomen.

Al met al een divers album van drie muzikanten die duidelijk plezier hebben in hun spel.

Deze CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via