Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Koinonia Greatest Love (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Koinonia Greatest Love (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Koinonia Greatest Love (Instrumentaal)
Luister

Kinga Bán - Vandaag

Kinga Bán - Vandaagmaandag 12 maart 2018 00:00

Toen Kinga Bán twee jaar geleden met 'Uit Liefde' kwam, was het algemene beeld dat het wel eens het laatste kon zijn dat Kinga maakte. Een lied voor haar kinderen, voor haar echtgenoot, voor haar zussen, een verzameling lievelingsliederen 'die altijd nog een keer opgenomen hadden moeten zijn', een document met herinneringen.

Eigenlijk tot Kinga's eigen verbazing werd het album tot in de verre uithoeken van het land omarmd en bleken de liederen veel meer harten te raken dan alleen die in Kinga's directe omgeving. Nadat ze eind vorig jaar afscheid nam als zangeres van Sela, bleef het verlangen om 'gewoon lekker van zingen te genieten', om haar gedachten en liederen te delen met mensen die mee willen genieten. 

Het resultaat is 'Vandaag', een verzameling van negen liederen, waarin we Kinga vooral horen als zangeres die geniet van wat ze doet, prachtig zingt en gaandeweg haar gedachten vangt in herkenbare, soms bijna filosofische liedteksten. Wat te denken van: 'Vandaag is alles wat je hebt, morgen komt later en gisteren is alweer weg.' 'Niet wat ik heb, maar wat ik loslaat, is wat ruimte geeft.' En 'Als zacht zand glijdt de tijd doorlopend door mijn hand, drijft mij dichter naar de grenzen van het onbekende land. Hoe sterker ik het vasthoud, des te harder glijdt het weg.'

Kinga geeft ons op dit album heel veel om over na te denken, veel om op te kauwen, veel om het leven in perspectief te zetten, maar vooral heel veel om vandaag van te genieten.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via