Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Verenigde Veluwse Koren, Reformatorische Zangvereniging 'Cantilene' Barneveld & Jongerenkoor Heman - Gods Belofte Wordt Heerlijk Vervuld

Gods Belofte Wordt Heerlijk Vervuldmaandag 03 december 2018 17:00

Als componist Leander van der Steen iets nieuws maakt, dan voel je op je klompen aan dat het imposant gaat zijn. Dat begon 15 jaar geleden al met het kerstoratorium 'In De Volheid Van De Tijd', maar kreeg een goed vervolg met de cantaten 'Licht In De Duisternis', 'Meer Dan Overwinnaars', 'Verwacht De Komst Des Heren' en 'Troost Mijn Volk'. En met 'Gods Belofte Wordt Heerlijk Vervuld' zijn er weer twaalf mooie composities aan het oeuvre toegevoegd.

Hoewel het kernwoord 'vervuld' én de kribbe op de voorkant van de cd-hoes wel doen vermoeden dat Kerst een belangrijke rol hebben in dit verhaal, is het een selectie van andere bijbelse beloften die voorafgaat aan het onderdeel 'Jezus'. Ds. J. van Amstel (Leanders schoonvader) nam weer de rol van tekstschrijver op zich en ging aan de slag ging met Gods beloften aan Adam, Noach, Abraham, Jakob (2x), David, Micha en Maleachi, alvorens uit de komen bij de geboorte van Jezus en de daaruit voortvloeiende hoop voor de mensheid.

Die beloften worden omlijst met een tweetal rondo's. Zowel muzikaal als tekstueel bedienen Van Der Steen en Van Amstel zich van terugkerende thema’s die voor een samenhangend geheel zorgen. Het orkest en paar honderd stemmen zorgen vervolgens voor een stevige portie dynamiek en massaliteit, die op gepaste tijden voor de juiste ‘power’ zorgt, hoewel er ook aandacht is voor rustige, meditatieve momenten.

Naast de koren zijn ook Martien van der Zwan (orgel), Jan Hendrik van Schothorst (vleugel), Annejaap Soldaat (tenor), Kees Alers (dwarsfluit) en het Ars Musica Orkest op die album te horen.

« Terug

Deel via