Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Dominee Holtslag steekt digitaal zijn hand op

whatsapplogomaandag 10 april 2017 13:30

Hoe raak je als kerk betrokken bij het leven van jongeren en jongvolwassenen? Door als predikant sociale media in te zetten. Volgens dominee Jan Holtslag liggen daar kansen om hen te bereiken, zo schreef hij in een opinie-artikel in het Nederlands Dagblad. "Ik noem het zelf wel eens: digitaal de hand op steken", zo vertelde hij maandagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio.

Al een aantal jaren heeft Holtslag vrij veel contact met gemeenteleden via sociale media. De dertigers en veertigers zitten vooral op Facebook. Jongeren bereikt hij via Instagram en WhatsApp. En dat bevalt hem erg goed. De ene keer stuurt hij een vraag of een groet, de andere keer ontstaat er een gesprek. "Als het heel diep wordt, dan zeg ik: zullen wel elkaar ontmoeten?"

Een groot voordeel van WhatsApp is volgens Holtslag dat jongeren op elk moment contact met hun predikant kunnen opnemen. Zo kreeg hij een tijd geleden een app'je van een belijdeniscatechisant om half een 's nachts. De volgende ochtend beantwoordde Holtslag dat berichtje.

Jongeren en ouderen, waarbij geen grote problemen spelen, blijven zo in beeld bij de predikant. Bij gemeenteleden waar wel problemen zijn, blijft het echte facetoface-contact belangrijk, aldus Holtslag.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: logo WhatsApp

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari