Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:49 - 22:49 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Doorbrekers Worship God Van Wonderen
Luister

Christien, Erika en Sanne vervangen Kinga tijdens Sela-tour

sela_erikadewithmaandag 10 april 2017 14:30

De operatie van Sela-zangeres Kinga Bán is goed verlopen, zo meldde de band vrijdagavond. Diezelfde avond stond Sela op het podium van de Grote Kerk in Vriezenveen en een dag later in de Nieuwe Kerk in Katwijk. Zonder Kinga, maar met zangeressen Christien Blok, Sanne Morren en Erika de With. "Het voelde alsof het publiek ons omarmde", vertelt Erika maandagmiddag in Backstage op Groot Nieuws Radio.

Al een jaar is Erika als achtergrondzangeres betrokken bij de tournees van Sela. Bij de Dorpskerkentour die op dit moment bezig is, was het steeds de vraag of Christien, Sanne of Erika ingezet zouden worden. Erika had zeker voor Kinga gehoopt dat het niet nodig zou zijn.

Maar nu Kinga revalideert van de operatie, is de inzet van de zangeressen hard nodig. En dat is wennen, voor zowel de zangeressen als het publiek. Het viel Erika afgelopen weekend bij de Sela-concerten op dat de mensen haar verwelkomden. "Het voelde alsof het publiek ons omarmde. Dat is bijzonder om te ervaren."

In de afgelopen weken was de inzet van Erika al wel een keer nodig. "Er was op dat moment geen pauze in het programma. Daarom hadden ze mij gevraagd of ik mee wilde zingen bij de samenzang om Kinga te ondersteunen. Voor mij heel fijn om daar al bezig te mogen zijn, te zien hoe dat gaat en om dat te beleven."

Bij de komende concerten worden de zangeressen in koppels van twee ingezet. Erika: "We hopen en bidden dat Kinga snel mag herstellen en dat ze zelf daar mag staan. Tot die tijd zijn wij bereid en voorbereid om dat te doen."

Het gesprek met Erika de With kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Sela

« Terug

Deel via