Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lars Gerfen Samen Kerk
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lars Gerfen Samen Kerk
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lars Gerfen Samen Kerk
Luister

"The Passion katalysator voor verbondenheid"

dwightdisselsdinsdag 11 april 2017 07:30

Drie jaar geleden ontstond in Leeuwarden het platform Geloven058 vanuit de wens om gelovigen met elkaar te verbinden. Er werden sporttoernooien georganiseerd en men ging samen naar de EO-Jongerendag. Sinds een half jaar is hun website en Facebookpagina in de lucht. En als klap op de vuurpijl komt donderdag The Passion naar de Friese hoofdstad.

Bram Dekker, mede-initiatiefnemer van Geloven058, vertelt in De Nieuwe Morgen dat zijn kinderen het idee hadden dat ze de enige in hun school of voetbalclub zijn die naar de kerk gaat en gelooft. Het platform moest er voor zorgen dat verschillende christenen, jong en oud, uit Leeuwarden elkaar zouden treffen.

"The Passion heeft daar een katalyserende werking in", zegt Dekker. "We voelen dat er verbinding tussen mensen ontstaat." Het platform wil daarin ondersteunen, stimuleren en richtinggevend zijn. Dat het tv-event naar hun stad komt, kwam voor het platform als donderslag bij heldere hemel. "Door The Passion ontstond er meer dan verbondenheid tussen de kerken. We zullen als kerken gastheer moeten zijn voor The Passion: de deuren open stellen en toejuichen dat dit verhaal in onze stad gepredikt gaat worden. Dit is een kans dat mensen in de stad geraakt kunnen worwden."

Het platform organiseert na het tv-event een 'after-Passion'. "Dat is voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof", vertelt Dekker. Zo wordt er ook een Alphacursus aangeboden voor geïnteresseerden.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: EO/KRO-NCRV - Jacqueline de Haas

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari