Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

E-nummers in je eten: gif of gezond?

E-nummerwoensdag 12 april 2017 07:55

E-nummers in het eten, volgens veel voedingsdeskundigen moeten we die zoveel mogelijk vermijden. De stoffen zouden verslavend werken. Maar niet volgens microbiologe Rosanne Hertzberger. Zij schreef het boek 'Ode aan de E-nummers'. Woensdag zijn we benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. De stelling van de dag is: 'Ik gebruik zo weinig mogelijk E-nummers'.

In De Nieuwe Morgen reageerde Rosaline Ratering, voedingsdeskundige van het platform Gezond en Weldoen op de stelling: ""Ik ben het op z'n zachts gezegd niet eens met de ode aan de E-nummers. Dat lijkt me misplaatst."

E-nummers zitten in bewerkte voeding en staan voor een bepaalde stof die in eten zit. "Het gaat dan bijvoorbeeld om de stof aspartaam. Dat zit in diet producten of in cola light. Pakjes, zakjes, chips, kant en klaar maaltijden. Het is gewoon gif en het moet verboden worden!" aldus Ratering. 

Wat vind jij? Mijd je E-nummers zo veel mogelijk als je in de keuken staat? Of maak je je er minder druk om? Reageer hier op de stelling!

Het gesprek met Rosaline Ratering is via deze link terug te luisteren.

Beeld: www.youtech.nl

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari