Nu op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

"Betrek China bij conflict met Noord-Korea"

Noord Korea vlagdinsdag 18 april 2017 07:55

Het is niet verstandig als Amerika als enige land militair ingrijpt in Noord-Korea. Dat stelt Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie). Volgens hem is het verstandig om China er bij te betrekken, omdat het de enige partner van Noord-Korea is in de regio die invloed kan uitoefenen. Dit weekend liepen de spanningen op nadat Noord-Korea zonder succes een testraket lanceerde.

De lange afstandsraketten van Noord-Korea zijn zover doorontwikkeld, dat ze het westen van de Verenigde Staten kunnen bereiken. Volgens Voordewind wil Amerika dat moment niet afwachten tot het een volledige raket met nucleaire kop afschiet. Daarom dreigt Trump nu al met ingrijpen, desnoods zonder coalitie met China.

Voordewind: "Ik denk dat een verdere escalatie riskant is, als je gaat dreigen met militair ingrijpen. Je kunt ingrijpen in Syrië, maar dat land is geen potentiële kernwapenmacht. Dat is Noord-Korea wel. Daarom zijn de Amerikanen altijd terughoudend geweest met ingrijpen in Noord-Korea, ondanks dat de situatie zeer slecht is. Al vele jaren is een groot dictator aan de macht. Ook is de positie van christenen al tientallen jaren heel slecht. Het land staat op nummer 1 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari