Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Phil Driscoll Can You Feel It (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Phil Driscoll Can You Feel It (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Phil Driscoll Can You Feel It (Instrumentaal)
Luister

Groot Nieuws Radio naar ACM om zendmast

radiowoensdag 19 april 2017 13:30

Groot Nieuws Radio en Broadcast Partners willen via de Autoriteit Consument en Markt (ACM) afdwingen dat de middengolfzender mag blijven staan. Beheerder Novec heeft het voornemen om de mast neer te halen, omdat die niet rendabel meer zou zijn. Er ligt een plan om een windmolenpark te bouwen rond de plek van de zendmast in Zeewolde.

Directeur Wilfred Hardeman van Groot Nieuws Radio: "We zijn van mening dat de eigenaar van de zendmast de uitzending via de middengolf moet doorzetten. Dit bedrijf is namelijk opgericht om radiozenders te faciliteren." De inzet van Groot Nieuws Radio blijft om ook na september te blijven uitzenden via 1008 AM, naast alle andere uitzendkanalen zoals DAB+, internet, interactieve televisie en analoge kabel.

De middengolf blijft voor Groot Nieuws Radio belangrijk, omdat de dekking van DAB+ nog niet landelijk is en nog lang niet alle Nederlanders de beschikking hebben over een digitale radio.

Hardeman wil snel duidelijkheid. "We zijn al een jaar bezig met gesprekken met de betrokken partijen, onder andere met het ministerie van Economische Zaken. Het is voor onze luisteraars van groot belang om te weten hoe ze ons in de toekomst kunnen ontvangen."

Beeld: FreeImages.com / pipp

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari