Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Steffany Gretzinger Sing My Way Back
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Steffany Gretzinger Sing My Way Back
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Steffany Gretzinger Sing My Way Back
Luister

Geloofstoerusting lanceert app met preken

Geloofstoerusting appwoensdag 19 april 2017 13:30

De organisatie Geloofstoerusting heeft een app gelanceerd waar je elke dag een preek kunt luisteren. De preken komen voornamelijk van voorgangers uit de reformatorische hoek. Initiatiefnemer Marcel Vroegop ziet dat er niet alleen behoefte is aan "geestelijke junkfood", maar dat men ook een goed verhaal wil horen over een onderwerp dat niet in 2 of 3 minuten uitgelegd kan worden.

De preken komen van de website downloadpreken.nl. Daarvan is een selectie gemaakt die in de app beschikbaar is. Daarbij wordt gekeken naar inhoud, maar ook naar welke preken het meest geluisterd worden en uit welke kerkelijke hoek de predikers komen. "De app is een mini-samenvatting van wat de website brengt", aldus Marcel Vroegop.

Geregeld zit Marcel in de auto en vindt hij het fijn om zichzelf geesteldijk op te laden en een mooie inhoudsvolle boodschap mee te krijgen. Omdat een preek zoeken in de auto geen goed idee is, kwam hij met het plan om een preek met één duimbeweging beschikbaar te maken.

Komende tijd werkt Geloofstoerusting aan updates voor deze app. Zo komt er een optie om niet de hele kerkdienst te horen, maar alleen de lezing uit de Bijbel en de preek. Ook komt er een downloadfunctie. Geloofstoerusting werkt ook aan een app om stille tijd mee te houden. Daarin komen korte overdenkingen beschikbaar.

Het gesprek met Marcel Vroegop kun je hier terugluisteren. De app is nu alleen nog beschikbaar voor Android en kun je hier downloaden.

Beeld: Facebookpagina Geloofstoerusting

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari