Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

“EO doet geen druppel water bij de wijn”

eo-logo-evangelische-omroep-zwartvrijdag 21 april 2017 12:42

Arjan Lock, de directeur van de Evangelische Omroep (EO) begrijpt de zorg van het platform ‘EO Duidelijk’, maar stelt dat het verlangen om mensen te bereiken met het evangelie anno 2017 nog steeds staat. Hij reageert daarmee op de stelling van de dag bij Groot Nieuws Radio.

Een groep EO-leden maakt zich zorgen over de koers van de omroep en heeft zich binnen het platform ‘EO Duidelijk’ verenigd. De leden zijn het niet eens met het besluit dat álle protestantse kerken in Nederland binnen de omroep vertegenwoordigd worden. Een aantal leden die hier bezorgd over is heeft zich nu kandidaat gesteld voor de EO-ledenraad. Dat is uniek, omdat de ledenraad normaal gesproken zelf de nieuwe leden kiest. Vanaf zaterdag beginnen de regionale ledenvergaderingen waar gestemd kan worden voor de ledenraad. De eerste mogelijkheid is tijdens de Nederland Zingt-dag.

De EO viert deze week ook haar 50-jarig bestaan, maar de verjaardag zorgt dus niet alleen voor feestvreugde. “Discussie over onze koers hoort er bij, maar de EO doet geen druppel water bij de wijn” aldus Lock vrijdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Jouw mening over de koers van de EO kun je geven als je reageert op de stelling van de dag. “Ik maak me zorgen over de koers van de EO”.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari