Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

"Impact werkloosheid wordt vaak onderschat"

suitandtiemaandag 24 april 2017 07:30

De Raad van Kerken in de Oude IJsselstreek houdt maandag een banenmarkt voor werklozen. Volgens dominee Kor Datema wordt de impact van werkloosheid op het welbevinden van mensen vaak onderschat. "De kerken zijn er rond ziekte en sterven. Dat zijn grote dingen die impact hebben op mensen, maar ook ontslag en werkloosheid heeft impact."

"Mensen kunnen zich eenzaam en alleen voelen daarin. De voorgaande keren richtten we ons op de ontmoeting tussen mensen die werkloos zijn, dat was een schot in de roos", aldus Datema. "De Bijbel zegt dat mensen tot hun recht moeten komen, dat ze tot bloei moeten komen. Dat kan het allerbeste als mensen volop mee kunnen doen in de maatschappij. Een van de manieren om volop mee te doen is via betaald werk."

Het idee ontstond al in 2009 toen de Raad van Kerken inloopavonden organiseerde rond het thema 'ontslag, wat nu?' Als follow-up wilden de kerken graag meer praktische hulp bieden. Op de banenmarkt die maandag gehouden wordt komen uitzendbureaus en worden er tips en workshops gegeven om sneller aan werk te komen.

Omdat de economie weer aantrekt, loopt het met de aanmeldingen nog niet erg storm. "Er is altijd een categorie mensen die wat moeilijker aan het werk komt. Uiteindelijk denk ik dat er zo'n vijftig mensen komen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages / ltz

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari