Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

'Diepe momenten' op twintigste Soul Survivor

Soul Survivor 2017dinsdag 25 april 2017 07:30

Dit weekend werd voor de twintigste keer het Soul Survivor-festival gehouden. Vanwege dit jubileum was er een grote reünie met oudere en jongere festivalgangers. Inhoudelijk is er volgens voorzitter Lambert Dekker in de afgelopen twintig jaar niet zozeer iets veranderd. Wat betreft impact is Soul Survivor gegroeid.

Zo is de worship in de stijl van Soul Survivor bij veel jeugddiensten en kerken overgenomen. Ook het bidden met elkaar en voor elkaar door jongeren vindt nu op grotere schaal plaatsen.

Dinsdag is er nog een volle festivaldag op Strand Nulde voor de bezoekers van Soul Survivor. Als Lambert Dekker terugdenkt aan de afgelopen dagen, waren er volgens hem een aantal diepe momenten waarin je merkte dat God aanwezig was. "Tijdens dat soort momenten ervaar je God zo dichtbij. Niet bij een enkeling, er was iets in de zaal dat zo diep gaat, dat mensen echt een ontmoeting met God hadden."

Ook waren er sprekers als Coen Nuijten en Martin Koornstra op het festival. "Het zijn sprekers die je hart in gaan, dat je niet onveranderd kan blijven." In de dienst waar Martin Koornstra voorging, zag Lambert dat er wonderen gebeuren en dat levens veranderd werden.

Bij de jongeren merkt Lambert dat er echt veel honger is. "Soms kan het in een zaal onrustig zijn, zeker aan het begin van het festival. Dit jaar merkte ik dat er zoveel honger was naar meer van God. Zulke bijzondere stille en intense momenten, maar ook momenten van dansen en groot feest."

Tegenwoordig bezoeken tussen de 1200 en 1500 jongeren het festival op Stand Nulde. In het verleden lag dat bezoekersaantal een stuk hoger. Volgens Lambert Dekker blijft het de moeite waard om dit festival te organiseren. "Ik vind dat elke jongere er één is. Het is zeker een behoorlijke groep, maar niet het aantal dat we in het verleden bereikt hebben. Elke editie is zo waardevol, elke verandering van een jongeren is waardevol. Het heeft nog steeds impact op levens."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Soul Survivor / Timon Both Fotografie

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > april