Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Hoe is het in Nepal, twee jaar na de aardbeving?

Medair Nepaldinsdag 25 april 2017 13:30

Het is twee jaar geleden dat Ghorka in Nepal werd getroffen door zware aardbevingen. Er vielen bijna 9000 doden en meer dan 21.000 mensen raakten gewond. Noodhulporganisatie Medair stuurde meteen een noodhulpteam die kant op. Sindsdien worden duizenden Nepalezen door hen ondersteund. De hulp bestaat uit verschillende onderdakprojecten.

Nog steeds leven veel overlevenden in afgelegen gebieden op grote hoogte in tijdelijk onderdak, terwijl binnenkort een nieuw regenseizoen gaat beginnen.

Begin 2016 heeft Medair met een plaatselijke partner een programma opgezet voor alle huishoudens in twee van de meest kwetsbare wijken van Ramechhap, een zwaar getroffen en afgelegen district van Nepal. Het gaat om de bouw van aardbevingsbestendige huizen met toilet. Op dit moment zijn 39 van de geplande 310 huizen opgeleverd en zijn er 210 in aanbouw. In de komende twee jaar krijgen nog 1.000 families technische ondersteuning bij het herstel na de aardbeving.

Wendy van Amerongen werkt voor Medair in Nepal. Ze was al snel ter plekke na de eerste aardbeving. Daarna maakte ze nog een aantal bevingen mee. Inmiddels woont ze in Nepal. Ze kijkt terug op de afgelopen twee jaar en vertelt hoe de situatie nu is. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari