Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Loodgieter wordt bushpiloot

2. Marijn de Zwart Papoeavrijdag 28 april 2017 15:54

Een baan als piloot voor zendingsorganisatie MAF. Daar is best veel interesse voor, zegt de organisatie, maar lang niet iedereen komt uiteindelijk in de cockpit terecht. De 36-jarige Marijn de Zwart uit Apeldoorn is het wel gelukt. Hij geeft zijn baan als loodgieter op om te gaan vliegen voor de Aboriginal-gemeenschappen in het ruige Noord-Australië.

En hij gaat niet alleen, zijn vrouw en drie kinderen gaan mee. Volgende week vertrekken ze. Wat beweegt deze familie om hun leven in Nederland om te ruilen voor dit avontuurlijke bestaan? In Sandwich vertelde Marijn de Zwart vrijdag dat hij als kind al geïnteresseerd raakte in het werk van de MAF door een presentatie op school. Daarna ging hij gewoon door met zijn leven, maar de droom van bushpiloot worden bleef aan hem trekken. Op 29-jarige leeftijd vertelde hij het verlangen aan zijn vrouw, maar die was niet meteen om: ‘We gingen toch naar een interessedag van de MAF en het bijzondere was dat juist mijn vrouw daar werd aangesproken. De zondag daarna ging de preek ook over je roeping en werden we opnieuw geraakt. We hebben dit als een teken gezien’.

Hierna heeft het gezin zich zeven jaar voorbereidt. De oudste van acht was toen één jaar. De voorbereiding bestaat uit veel studeren, psychologische onderzoeken of het gezin geschikt is en uit heel veel vlieguren. Het is dan ook bijzonder als iemand een traject afrond, aldus een woordvoerder van de MAF: ‘Het traject kost heel veel van de piloot en zijn gezin.’

Het is nog niet bekend hoe lang het avontuur van de familie De Zwart gaat duren. Marijn hoopt zelf op acht jaar. Wat hem het meeste motiveert is de liefde voor de medemens in combinatie met techniek.

Het gesprek met Marijn de Zwart kun je hier terug luisteren:

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari