Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Marianne Grandia danst in de regen

Marianne Grandiadinsdag 02 mei 2017 11:55

Vreugde vinden in God, juist als het in je leven stormt. Wat die vreugde is en hoe je daaruit kunt leven, juist op moeilijke momenten, daarover schrijft Marianne Grandia in haar nieuwe boek 'Dansen in de regen'. Open en eerlijk deelt ze haar eigen worstelingen op de verdrietige momenten in het leven. Dinsdag was Marianne te gast bij Jorieke.

2016 was voor Marienne een pittig jaar waarin ze drie keer werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze beleefde spannende dagen, zeker toen bekend werd dat ze een longembolie had. Het jaar bracht haar veel, zoals veel gouden uren aan het vaderhart van God, zo vertelde ze dinsdagochtend in Bij Jorieke.

Het boek 'Dansen in de regen' kun je bestellen via Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Voor Marianne Grandia bleek na een onderzoek op de spoedeisende hulp dat het goed mis was. Eerder had ze al bij haar huisarts aangedrongen om een doorverwijzingen. Ze kwam in het ziekenhuis terecht. "Dan lig je daar en je man gaat weer naar huis, wordt het donker en dat is best heel pittig. Vroeger heb ik met geloofszekerheid geworsteld. Die zekerheid heb ik ontvangen maar heel diep in me zat een klein stemmetje dat twijfelde. Ik lag te wachten op de angst voor als ik dood zou gaan. Maar die kwam niet!"

Na dat jaar dacht je: laat ik een boek over vreugde schrijven?

"Mensen die ik sprak, wilde ik graag wat meegeven. Na het ziekenhuis dacht ik: ik wil graag iets schrijven over hoe je juist in de storm bij God kan zijn. En niet alleen om te schuilen, maar dat je echt kan zingen: God is goed! Ik zei tegen sommige mensen dat ik daar graag over wilde schrijven. Toch waren er veel lezers die vroeger waar mijn nieuwe roman bleef. Dat plan heb ik daarom op de lange baan geschoven.

Vreugde in God heeft veel te maken met de vrede, de rust en de blijdschap in Hem! Dat je ziel, je hart zich toch kan verheugen, wat er ook gebeurt. U bent goed, U bent Vader en ik Uw kind. Niet om de storm te bagatelliseren, maar juist dat je daar middenin naar God kan kijken. Niemand kan me uit Zijn hand roven!"

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via