Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel en Lydia Zimmer 638 Prijs Adonai
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel en Lydia Zimmer 638 Prijs Adonai
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band met Marcel en Lydia Zimmer 638 Prijs Adonai
Luister

LEV opent Pinksterconferentie Opwekking 2017

LEVwoensdag 03 mei 2017 13:30

De band LEV opent op vrijdagavond 2 juni de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Dat vertelt directeur Ruben Flach woensdagmiddag op Groot Nieuws Radio. Volgens hem kan deze band niet ontbreken in het jaar dat het thema 'Gods Geest geeft LEV' is. Over 30 dagen gaat de conferentie van start op het evenemententerrein bij Walibi World in Biddinghuizen.

LEV treedt tijdens de conferentie ook op in de studio van Groot Nieuws Radio, waar ze ook nummers van hun nieuwe album zullen spelen.

Wat betreft het programma is de Pinksterconferentie al helemaal voorbereid, aldus Flach. Komende week wordt op het terrein de eerste bouwkeet neergezet en kan het opbouwen van de tenten en de techniek beginnen. Stichting Opwekking wordt hierin bijgestaan door duizenden vrijwilligers.

Flach kijkt vooral uit naar de sing-in op zondagmiddag met de band InSalvation. Een bijeenkomst waar volgens hem 45.000 mensen bij elkaar komen om God groot te maken en momenten van gebed te hebben. "Daar gaat het om bij Opwekking: dat één zijn als kerk in Nederland. Dan vallen alle muren weg. Of je nou uit de ene of de andere kerk komt, of helemaal geen christen bent. " Ook naar de viering van het avondmaal op zondagavond kijkt Flach uit.

Matt Maher verzorgt dit jaar het afsluitende aanbiddingsconcert. Afgelopen week was Ruben Flach bij een concert van hem op een conferentie van Alpha. Flach is daardoor "nog enthousiaster geworden". Ook Kees Kraayenoord en de band van Mozaiek0318 geeft een concert op de Pinksterconferentie.

Inmiddels hebben al ruim 17.500 kampeerders zich aangemeld. Volgens Ruben Flach is er nog zeker plek voor 4000 mensen op de campings.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: LEV

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei