Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Over dit thema spreekt Gor Khatchikyan op Opwekking

GorKhatchikyanvrijdag 05 mei 2017 18:55

Op Tweede Pinksterdag mag Gor Khatchikyan spreken in de 'uitzendingsdienst' op Pinksterconferentie Opwekking. Zijn preek zal gaan over hoe je ook na de conferentie vol van God kan zijn in deze wereld. "Het is de kunst om niet knockout geslagen te worden. Zodra je weer het leven begint, ga je klappen krijgen. Je moet niet opgeven, maar een karakter ontwikkelen van opstaan, sterker worden en doorgaan", vertelde hij vrijdagmiddag in De Dag Van Vandaag.

De 30-jarige Gor Khatchikyan vluchtte samen met zijn ouders vanuit Armenië naar Nederland. Hij studeerde af als arts en verwierf landelijke bekendheid toen hij meedeed aan het VPRO-televisieprogramma Premier Gezocht. Hij is ook een veelgevraagd spreker

Gor kwam tot geloof in Nederland. Het Armeense volk is een oud-christelijk volk qua traditie en cultuur, maar volgens Gor is er maar heel weinig levend geloof en kennis van wie God is. "En toen ik in Nederland was, deed ik niets met geloof. Ik besefte ergens wel dat er een God moest zijn." Toen Gor werd meegenomen naar de Baptistengemeente in Texel, zag hij hoe mensen de Bijbel lazen en serieus met het geloof bezig waren.

Gor werd uitgedaagd om zelf in de Bijbel te duiken en te lezen. "Toen heb ik God mogen vinden in mijn leven!" Hij ging aan de slag om een jeugdkerk te starten op Texel, waar hij ook zijn getuigenis mocht delen in een van de diensten.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Gelukzoeker

« Terug

Deel via