Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Graham Kendrick The Servant King
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Graham Kendrick The Servant King
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Graham Kendrick The Servant King
Luister

Trinity en Elly & Rikkert op Wereldvreemd-tour

Trinity Elly Rikkertmaandag 08 mei 2017 11:55

Vorige week namen Jorieke en Thijs een kijkje in het artiestenbestaan van Trinity en Elly & Rikkert tijdens hun Wereldvreemd-tour. Zowel Elbert Smelt als Elly Zuiderveld ontdekten dat ze 'wereldvreemd' waren. Voor Elbert was dat het moment dat hij als zendelingskind terugkwam in Nederland. "In het land waar ik vandaan kom, was ik het enige witte jochie. En hier voel ik me toch meet Peruaan dan ik dacht."

Elly & Rikkert Zuiderveld worden nu soms nog wel eens hippies genoemd. Elly: "Je bent wereldvreemd als je niet past in deze maatschappij, in deze opgefokte materiële maatschappij waarin het iedereen gaat om 'ikke, ikke, ikke'. Je wordt ertoe verleid om ook zo te denken. En dan denk je: ik wil hier niet aan meedoen, ik wil niet met de massa mee." Elly en Elbert voelen zich meer inwoners van het koninkrijk van God "Dat is overal. Dan ontmoet je overal mensen die daar bij horen, die je broers en zussen zijn", zegt Elly.

Hoe komt het dat het muzikaal zo goed klikt tussen Trinity en Elly & Rikkert? Elbert: "Ten diepste zijn we troubadours. We zijn niet van die conservatoriummuzikanten die met nootjes bezig zijn, maar we houden van simpele liedjes en om die goed te brengen. We gaan voor de vibe in de zaal, dat gevoel." Elly: "We zijn contactmakers. Muziek is de wagen waarop de tekst komt binnenrijden. Bij Trinity is dat een sportwagen, bij ons is dat inmiddels een rollator."

Luister hier het lied 'Wereldvreemd' van Trinity en Elly & Rikkert

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via