Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Nina Aström A Little Bit
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Nina Aström A Little Bit
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Nina Aström A Little Bit
Luister

Oratorium Het Nieuw Jeruzalem

Oratorium Het Nieuw Jeruzalem 17:00

Deze week hebben we ons bij de Wens CD van de Week laten inspireren door een van de geliefde oratoria die ons land rijk is. Menig koor heeft 'Het Nieuw Jeruzalem' de afgelopen jaren al omarmt en uitgevoerd. Het stuk is het werk van componist Johan Bredewout en tekstschrijver Hans de Ruiter, die samen al heel wat bijbelse verhalen op muziek hebben gezet. Denk aan Een Nieuw Begin, Schepping, Exodus en Van Liefde Ongekend. Bij 'Het Nieuw Jeruzalem' is veel van de muziek nieuw geschreven, maar hier en daar zijn ook herkenbare melodieën verwerkt.

'Het Nieuw Jeruzalem' omvat op hoofdlijnen het visioen van Johannes op Patmos (Openbaringen), maar pakt daarbij ook profetieën van profeet Zacharia en uitspraken en gelijkenissen van Jezus over de Wederkomst, de Wijze en Dwaze Maagden en de Dag des Oordeels, die de ernst van het onderwerp benadrukken. 

Tegelijk is daar ook de troostvolle aankondiging van de bruiloft van het Lam en het 'lied der overwinnaars'.  Het 'Amen, Kom Jezus Kom' benadrukt tot slot het verlangen van de gelovigen naar het rijk van vrede en gerechtigheid: ‘Het Nieuw Jeruzalem’, waar de tranen gedroogd zijn, alle generaties gelovigen tezamen zijn en Christus als koning heerst.

Deze opname van het oratorium werd gezongen door de Christelijke Gemengde Zangvereniging Jubilate Deo uit Woudenberg en het (helaas opgeheven) Christelijk Jongerenkoor Deum Fidentes uit Polsbroek, die beiden tijdens deze opname onder leiding staan van dirigent Marco den Toom. Componist Johan Bredewout bespeelt zelf de piano, terwijl Andre van Vliet het orgel voor z’n rekening neemt. Aanvullend instrumentarium wordt verzorgd door Koperensemble Imperial Brass, Hendrie Westra (slagwerk) en Mariëlle Nieuwenhuis (fluit).

De CD kun je bestellen via Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via