Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns City On The Hill
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Casting Crowns City On The Hill
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

21:04 - 21:04 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns City On The Hill
Luister

"Neem elke dag 2 minuten de tijd voor gebed"

Nicolaas Sintobindinsdag 09 mei 2017 07:55

Het maakt een enorm verschil of je even de tijd neemt voor gebed, dan dat je helemaal niks doet. Dat zegt internetpastor Nicolaas Sintobin dinsdagochtend op Groot Nieuws Radio. "Al bid je maar twee minuutjes per dag. Als je dat regelmatig doet, maakt dat verschil van de kwaliteit van je verbondenheid met God." Volgens de jezuïet heeft iedereen de mogelijkheid om twee minuten vrij te maken per dag.

In die twee minuten hoef je eigenlijk niet zoveel te doen, denkt Sintobin. "Het is belangrijk om de stilte in te gaan, dat je stil valt. Je kan iets zeggen, maar je kan net zo goed niks zeggen. Iets wat mij helpt als ik weinig tijd heb is om even stil te vallen en dan God te danken. Om terug te blikken, wat heb ik in de voorbije uren meegemaakt en waar heb ik vreugde in mijn hart ervaren." Volgens Sintobin is de Heer danken de mooiste vorm van gebed die er bestaat.

Als Sintobin het gebed nalaat, dan mist hij "de zuurstof" in zijn leven. Volgens hem moet het geloofsleven, zoals in een relatie met een partner, ook onderhouden en gevoed worden. Het gebed is een van de belangrijkste manieren om de verbondenheid met de Heer te voeden.

Als je maar heel af en toe bid, wordt het moeilijker om in kortre tijd echt bij de Heer te komen, vertelt Sintobin. "Hoe vaker je bid, hoe sterker je gebedstechniek wordt. Als je regelmatig bid, zal het makkelijker gaan, kom je sneller to the point." Wat dat betreft: oefening baart kunst, aldus de internetpastor.

Er zijn volgens Sintobin geen algemene regels over hoe je moet bidden. "De beste vorm van gebed is de vorm die jou helpt."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Nicolaas Sintobin

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei